Søk
  • Monica E. Moltumyr

Ryddehjelp hjemme – 8 situasjoner hvor det er gull verdt

Oppdatert: 10. aug.


Jeg er profesjonell ryddehjelp og KonMari konsulent, og møter på veldig varierende situasjoner hvor folk ber om mine tjenester.


Det å få hjelp med rydding og organisering hjemme, er en lettelse i mange tilfeller. Kjenner du igjen noen av disse situasjonene?


Smykker. Ryddehjelp hjemme. Få hjelp med organisering


Ryddehjelp hjemme – 8 situasjoner hvor det er gull verdt


1. Overflod


Et ordtak sier; eier du for mange ting, vil tingene til slutt eie deg. Det trenger ikke en gang å handle om rot, men at hjemmet er fullt og føles overveldende.


Det er alltid mer krevende å holde orden og lage system, hvis du prøver å organisere og rydde – uten å kvitte deg med overflod først.2. Rydde plass til kjærligheten


Kanskje planlegger kjæresten din å flytte inn, men hadde knapt fått plass til sokkene sine?


Eller skal dere skaffe felles bolig, og har før hatt hvert deres hjem? Det blir mye å ta hensyn til, og ikke rent få duplikat.


Også hvis du er singel, er dette aktuelt. Rydde plass til kjærligheten? Det er absolutt mulig.3. Skilsmisse/brudd


Mange av oss går igjennom noe slikt i løpet av livet.


Det å ta en opprydding og "rense opp" når du har fått ting litt på avstand, føles herlig. Kanskje venter noe nytt og spennende rundt neste sving?


KonMari metoden har et positivt fokus som vil være til hjelp når du skal i gang med ditt nye liv. Det er en effektiv ryddemetode skapt av den verdenskjente ryddeeksperten Marie Kondo.


Hund i en eske. Ryddehjelp hjemme


4. Flytting


Rekk opp hånda den som har startet å pakke ned tingene sine og fått sjokk over hvor mye de egentlig eide?


Jeg vil virkelig anbefale å starte opprydding og utsiling i god tid i forkant av flyttingen.


Tenk så herlig å kun ta med seg det du virkelig trenger og er glad i, inn i ditt nye hjem.5. Et ønske om endring i livet


Ønsker du en positiv endring i livet ditt, trenger du å gjøre noen aktive grep. Du får ingen forandring, uten å gjøre en endring.


Mottar du ryddehjelp fra en KonMari konsulent, får du hjelp til å visualisere hva slags endring og mål du vil frem til hjemme.


Innen mental trening, er visualisering og målsetting viktige teknikker som blant annet blir brukt i toppidretten.


Skrivemaskin.  Opprydding mot ditt ryddige mål i hjemmet

6. Redusert helse eller energi


Mennesker i alle aldre, kan oppleve utfordringer med helsen. Det å leve med rot rundt seg blir som en ekstra byrde på lasset.


Enkle system som er lette å vedlikeholde etter oppryddingen, er gull verdt, når helsen er redusert.


Forskning har faktisk bevist at rotete omgivelser virker negativt inn på psyken vår som igjen virker inn på vår fysiske helse.7. Rydde i arvede eiendeler


Prosessen med å rydde i arvede eiendeler kan føles vanskelig, og spesielt hvis det gjelder noen du var veldig glad i.


Noen har spart på utrolig mye gjennom et liv og både totalen av gjenstander og minner som henger ved, blir mye.8. For lite tid til rydding hjemme


Fritidsaktiviteter, forpliktelser, jobb eller andre ting må prioriteres, og da kan det skje at rotet akkumulerer hjemme over lengre tid. Kanskje er det bare full fart rydding og skippertak innimellom du har tid til?


Raske løsninger, fungerer ikke i lengden. Heller ikke å stadig kjøpe mer oppbevaring, bokser og hyller.


Får du gjennomført en større prosess med rydding og organisering vil det spare deg for mye tid og frustrasjoner. Da blir fokuset i ettertid bare vedlikehold.


Smartklokke. Profesjonell ryddehjelp hjemme sparer tid

Hva er det du gleder deg til i den andre enden, hvis du hadde fått det ryddige hjemmet og hverdagen du drømmer om?Ta gjerne kontakt, hvis du ønsker min hjelp eller bare har noen spørsmål.Monica


Sertifisert KonMari konsulent / profesjonell organiserer

Rydd deg fri AS

 

Les også: