Søk
  • Monica E. Moltumyr

Ryddehjelp. Her er 8 situasjoner hvor det er gull verdt.

Oppdatert: 7 dager siden


Ryddehjelp hjemme, er en lettelse å få i flere av livets faser og situasjoner.


Enkelte ganger skjer noe uventet du ikke ønsket i det hele tatt. Andre ganger handler det om noe du har valgt frivillig.

Smykker på et bord. Ryddehjelp hjemme gir glede

Når kan det bli behov for ryddehjelp hjemme?1. Overflod


Et ordtak sier; eier du for mange ting, vil tingene til slutt eie deg. Det trenger ikke en gang å handle om rot, men at hjemmet er fullt og føles overveldende. Hvor skal en begynne?


Det er alltid mer krevende å holde orden og lage system, hvis du prøver å organisere og rydde – uten å kvitte deg med overflod først.2. Nytt forhold


Kanskje planlegger kjæresten din å flytte inn sammen med deg, men hadde knapt fått plass til sokkene sine? Eller skal dere skaffe felles bolig, og har før hatt hvert deres hjem? Det blir mye å ta hensyn til, og ikke rent få duplikat. Ryddehjelp vil forenkle prosessen mye.


Også hvis du er singel, er dette aktuelt. Jeg har vært på oppdrag der vi har hatt fine samtaler om det kunden drømmer om. Det å rydde og organisere hjemmet, slik at det er klart for en partner, er et veldig fint mål.


Rydde plass til kjærligheten? Det er absolutt mulig3. Skilsmisse/brudd


Mange av oss går gjennom noe slikt i løpet av livet. I blant er det selvvalgt, mens andre ganger var bruddet uønsket.


Det å ta en opprydding og "rense opp" når du har fått ting litt på avstand, føles herlig. Kanskje venter noe nytt og spennende rundt neste sving? KonMari metoden har et positivt fokus som vil være til hjelp når du skal i gang med ditt nye liv.


Hund i en eske. Flytting med profesjonell organisering og hjelp

4. Flytting


Rekk opp hånda den som har flyttet og fått sjokk over hvor mye de egentlig eide? Jeg vil virkelig anbefale å starte oppryddingen, ikke bare rett før flyttingen, men i god tid før. Flytting er stressende nok i seg selv, om du ikke skal ta en opprydding samtidig.


Det er herlig å kun ta med seg det en virkelig trenger og er glad i, inn i sitt nye hjem.5. Ønske om en forandring


I KonMari metoden er visualisering en viktig del. Før ryddingen starter, er det lurt å finne ut hva hva du vil oppnå i den andre enden. Hvis du ønsker en forandring i livet ditt, er det jo lurt å se for seg hva forandringen faktisk skal innebære.


Vær konkret og legg til detaljer når du visualiserer. Ikke lag et for vagt mål som for eksempel, "jeg vil få det ryddig", selv om det gjerne kan være ett av punktene.


Innen mental trening, er visualisering og målsetting viktige teknikker som blant annet blir brukt i toppidretten.

Skrivemaskin. Visualiser mål med opprydding

6. Redusert helse eller energi


Mennesker i alle aldre, kan oppleve utfordringer med helsen. Da er det godt å ha noen som kan hjelpe.


Gode system som er enkle å vedlikeholde, er gull verdt. I de tilfellene hvor det er ekstra hensyn å ta, er det viktig å dele opp og forenkle ryddeprosessen i forkant – frem til systemet og puslespillet er lagt. Jeg opplever at selv de med redusert helse, gjerne vil være med på å sette sitt preg på ryddeprosessen


Forskning har faktisk vist at rotete omgivelser virker negativt inn på psyken vår som igjen virker inn på vår fysiske helse.7. Rydde i arvede eiendeler


Det er ikke lett å rydde i arvede eiendeler, og spesielt ikke hvis disse tilhørte noen du var veldig glad i. Hjelp og støtte i en slik situasjon er gull verdt, og vil føles som en lettelse.


Får du ryddehjelp, er det viktig at ikke noen presser deg til å gi slipp på ting. Det er viktig at du står bak bestemmelsene selv.8. For lite tid til rydding


Mange har for liten tid, for eksempel på grunn av jobb eller familie som krever sitt. De rekker rett og slett ikke ta den store oppryddingen på egen hånd.


En større jobb med rydding og organisering, vil ta mange måneder å gjøre helt ferdig. Hvis du får hjelp, vil prosessen gå raskere.

Smartklokke. Spar tid med profesjonell ryddehjelp i hjemmet

Uansett hvem som hjelper deg, er det viktig at det skjer på en måte du føler deg komfortabel med.


Noen ganger kan det være nok med hjelp fra familie eller gode venner, mens andre ganger vil ryddehjelp fra en profesjonell organiserer være et bedre valg.Gode ønsker fra meg!


Monica


Sertifisert KonMari konsulent / profesjonell organiserer

Rydd deg fri AS

Les også: Har du tenkt over at det er forskjell på å rydde og organisere? Bak den ene ligger "magien" til å få det varig ryddig.