top of page
Søk
  • Forfatterens bildeMonica E. Moltumyr

Ryddehjelp hjemme – 8 situasjoner hvor det er gull verdt

Oppdatert: 24. des. 2022


Jeg er profesjonell ryddehjelp og KonMari konsulent, og møter på veldig varierende situasjoner hvor folk ber om mine tjenester.


Det å få hjelp med rydding og organisering hjemme, er en lettelse i mange tilfeller. Kjenner du igjen noen av disse situasjonene?


Smykker. Ryddehjelp hjemme.


Ryddehjelp hjemme – 8 situasjoner hvor det er gull verdt


1. Overflod


Et ordtak sier; eier du for mange ting, vil tingene til slutt eie deg. Det trenger ikke en gang å handle om rot, men at hjemmet er fullt og føles overveldende.


Det er alltid mer krevende å holde orden og lage system, hvis du prøver å organisere og rydde – uten å kvitte deg med overflod først.2. Rydde plass til kjærligheten


Kanskje planlegger kjæresten din å flytte inn, men hadde knapt fått plass til sokkene sine?


Eller vil dere skaffe felles bolig og har før hatt hvert deres hjem? Da blir det mye å ta hensyn til, og ikke rent få duplikat.


Også hvis du er singel, er dette aktuelt. Rydde plass til kjærligheten? Det er absolutt mulig.3. Skilsmisse/brudd


Mange av oss går igjennom noe slikt i løpet av livet.


Det å ta en opprydding og "rense opp" når du har fått ting litt på avstand, føles herlig. Kanskje venter noe nytt og spennende rundt neste sving?


KonMari metoden har et positivt fokus som vil være til hjelp når du skal i gang med ditt nye liv. Det er en effektiv ryddemetode skapt av den verdenskjente ryddeeksperten Marie Kondo.


Hund i en eske. Ryddehjelp hjemme


4. Flytting


Rekk opp hånda den som har startet å pakke ned tingene sine og fått sjokk over hvor mye de egentlig eide?


Jeg vil virkelig anbefale å starte opprydding og utsiling i god tid i forkant av flyttingen.


Tenk så herlig å kun ta med seg det du virkelig trenger og er glad i, inn i ditt nye hjem.5. Et ønske om endring i livet


Ønsker du en positiv endring i livet ditt, trenger du å gjøre noen aktive grep. Du får ingen forandring, uten å gjøre en endring.


Mottar du profesjonell ryddehjelp fra en KonMari konsulent, får du hjelp til å visualisere hva slags endring og mål du vil frem til hjemme.


Innen mental trening, er visualisering og målsetting viktige teknikker som blant annet blir brukt i toppidretten.


Skrivemaskin.  Profesjonell ryddehjelp Skien, Oslo, Tønsberg

6. Redusert helse eller energi


Mennesker i alle aldre, kan oppleve utfordringer med helsen. Det å leve med rot rundt seg blir som en ekstra byrde på lasset.


Enkle system som er lette å vedlikeholde etter oppryddingen, er gull verdt, når helsen er redusert.


Forskning har faktisk bevist at rotete omgivelser virker negativt inn på psyken vår som igjen virker inn på vår fysiske helse.7. Rydde i arvede eiendeler


Prosessen med å rydde i arvede eiendeler kan føles vanskelig og spesielt hvis det gjelder noen du var veldig glad i.


Noen har spart på mange ting gjennom et liv, og både totalen av gjenstander og minner blir mye.8. For lite tid til rydding hjemme


Fritidsaktiviteter, forpliktelser, jobb eller andre ting må prioriteres, og da kan det skje at rotet hoper seg opp. Kanskje er det bare full fart rydding hjemme og noen skippertak i helgene du har tid til?


Raske løsninger, fungerer ofte ikke i lengden. Heller ikke å bare kjøpe stadig mer oppbevaring, bokser og hyller.


Får du gjennomført en større prosess med rydding og organisering vil det spare deg for mye tid, leting og frustrasjoner. Da blir fokuset i ettertid kun vedlikehold.


Smartklokke. Profesjonell ryddehjelp hjemme sparer tid

Hva er det du hadde gledet deg mest til, hvis du hadde fått det ryddige hjemmet og hverdagen du drømmer om?Ta gjerne kontakt, hvis du ønsker min hjelp eller bare har noen spørsmål.Monica


Sertifisert KonMari konsulent / profesjonell ryddehjelp og organiserer

Rydd deg fri AS

 

Les også:

bottom of page