top of page
Søk
  • Forfatterens bildeMonica E. Moltumyr

Ryddehjelp hjemme – 8 situasjoner hvor det er gull verdt

Oppdatert: 30. apr.


Jeg er profesjonell organiserer og KonMari konsulent og møter på varierende situasjoner hvor folk ber om ryddehjelp og organiserings tjenester.


Mange føler stor lettelse over å få hjelp i disse 8 situasjonene. Kjenner du igjen noen av dem?


Smykker. Ryddehjelp hjemme og organisering


Ryddehjelp hjemme – 8 situasjoner hvor det er gull verdt


1. Overflod


Et ordtak sier; "Eier du for mange ting, vil tingene til slutt eie deg". Det trenger ikke en gang å handle om rot, men at hjemmet er fullt og føles overveldende.


Husk det er alltid mer krevende å holde orden og lage system, hvis du prøver å organisere og rydde – uten å kvitte deg med overflod først.


Noen trives best med å eie mye, men det handler om å havne på en mengde som føles bra og ikke skaper rot.


Eller kanskje du til og med drømmer litt om en minimalistisk livsstil?2. Rydde plass til kjærligheten


Kanskje planlegger kjæresten din å flytte inn, men hadde knapt fått plass til sokkene sine?


Eller vil dere skaffe felles bolig og har før hatt hvert deres hjem? Da blir det mye å ta hensyn til, og ikke rent få duplikat.


Også hvis du er singel, er dette aktuelt. Rydde plass til kjærligheten? Det er absolutt mulig ♡3. Skilsmisse/brudd


Mange av oss går igjennom noe slikt i løpet av livet.


Det å ta en opprydding og "rense opp" når du har fått ting litt på avstand, føles herlig. Kanskje venter noe nytt og spennende rundt neste sving?


KonMari metoden har et positivt fokus som vil være til hjelp når du skal i gang med ditt nye liv. Det er en effektiv ryddemetode skapt av den verdenskjente ryddeeksperten Marie Kondo.


Hund i en eske. Ryddehjelp hjemme


4. Flytting


Rekk opp hånda den som har startet å pakke ned tingene sine og fått sjokk over hvor mye de egentlig eide?


Jeg vil virkelig anbefale å starte opprydding og utsiling i god tid i forkant av flyttingen. Da slipper du ekstra stress når tidsfristen begynner å nærme seg.


Tenk så herlig å kun ta med seg det du virkelig trenger og er glad i, inn i ditt nye hjem! Eller etter innflyttingen, få hjelp til å organisere alt på plass.5. Et ønske om endring i livet


Ønsker du en positiv endring i livet ditt, trenger du å gjøre noen aktive grep. Fortsetter du å gjøre ting på akkurat samme måte, vil ikke den etterlengtede forandringen komme.


Mottar du profesjonell ryddehjelp fra en KonMari konsulent, får du hjelp til å finne ut av hva slags endring og mål du vil frem til. Det er på mange måter en helhetlig og bærekraftig måte å ta en opprydding på.Skrivemaskin.  Profesjonell ryddehjelp Skien, Tønsberg, Bærum

6. Redusert helse eller energi


Mennesker i alle aldre, kan oppleve utfordringer med helsen. Det å leve med rot rundt deg blir som en ekstra byrde på lasset. Og stadig flere beskriver at de føler seg utbrent.


Forskning har faktisk bevist at rotete omgivelser virker negativt inn på psyken vår  som igjen virker inn på vår fysiske helse.


En skikkelig opprydding gjør at hjemmet gir mer ro. Og enkle system som er lette å vedlikeholde i ettertid er gull verdt og sparer deg for mye krefter.


Det er en glede å støtte og veilede kundene mine på en slik ryddereise.7. Rydde i arvede eiendeler


Prosessen med å rydde i arvede eiendeler kan føles vanskelig, og spesielt hvis det gjelder noen du var veldig glad i. Ikke vær for streng med deg selv i en slik prosess.


Mange har spart på alt mulig over mange år, og totalen av ting kan bli ganske massiv å ta tak i for familien i ettertid.


La dette være en motivator for deg også hvis du er en person som sparer på veldig mye til etterkommere. Kanskje til og med i ekstra lager ute av ditt eget hjem?


Ja, det er fint å verdsette gjenstander og gjøre ære på arvede ting, men blir det veldig store mengder, overfører du mer en byrde enn verdier ♡8. For lite tid til rydding hjemme


Fritidsaktiviteter, forpliktelser, jobb eller andre ting må prioriteres, og da kan det skje at rotet hoper seg opp. Kanskje er det bare full fart rydding hjemme og noen skippertak i helgene du har tid til?


Raske løsninger fungerer ikke i lengden. Heller ikke å bare kjøpe stadig mer oppbevaring, bokser og hyller.


Etter en prosess hvor grunnmuren i organiseringen blir lagt, vil det spare deg for mye tid, leting og frustrasjoner. Og i ettertid blir hovedfokuset bare vedlikehold av de enkle systemene som er satt opp.Smartklokke. Profesjonell ryddehjelp hjemme sparer tid


Hva er det du hadde sett mest frem til, hvis du hadde fått det ryddige hjemmet og hverdagen du drømmer om?

Monica


Sertifisert KonMari konsulent / profesjonell organiserer og ryddehjelp

Rydd deg fri AS

 

Les også:

Comentarios


bottom of page