Søk
  • Monica E. Moltumyr

Ryddehjelp hjemme – 8 situasjoner hvor det er gull verdt

Oppdatert: 3. apr.


Jeg er profesjonell ryddehjelp og KonMari konsulent, og møter på veldig varierende situasjoner hvor folk ber om tjenester.


Det å få ryddehjelp hjemme, er en lettelse i mange tilfeller. Kjenner du igjen noen av disse situasjonene?

Smykker. Ryddehjelp hjemme. Få hjelp med organisering

Ryddehjelp hjemme – 8 situasjoner hvor det er gull verdt


1. Overflod


Et ordtak sier; eier du for mange ting, vil tingene til slutt eie deg. Det trenger ikke en gang å handle om rot, men at hjemmet er fullt og føles overveldende.


Det er alltid mer krevende å holde orden og lage system, hvis du prøver å organisere og rydde – uten å kvitte deg med overflod først.2. Rydde plass til kjærligheten


Kanskje planlegger kjæresten din å flytte inn, men hadde knapt fått plass til sokkene sine?


Eller skal dere skaffe felles bolig, og har før hatt hvert deres hjem? Det blir mye å ta hensyn til, og ikke rent få duplikat. Ryddehjelp vil forenkle prosessen mye.


Også hvis du er singel, er dette aktuelt. Rydde plass til kjærligheten? Det er absolutt mulig.3. Skilsmisse/brudd


Mange av oss går gjennom noe slikt i løpet av livet.


Det å ta en opprydding og "rense opp" når du har fått ting litt på avstand, føles herlig. Kanskje venter noe nytt og spennende rundt neste sving?


KonMari metoden har et positivt fokus som vil være til hjelp når du skal i gang med ditt nye liv. Det er en effektiv ryddemetode skapt av den verdenskjente ryddeeksperten Marie Kondo.


Hund i en eske. Ryddehjelp hjemme


4. Flytting


Rekk opp hånda den som har startet å pakke ned tingene sine, og fått sjokk over hvor mye de egentlig eide?


Jeg vil virkelig anbefale å starte opprydding og utsiling i god tid i forkant av flyttingen.


Tenk så herlig å kun ta med seg det en virkelig trenger og er glad i, inn i sitt nye hjem.5. Et ønske om endring i livet


Ønsker du en positiv endring i livet ditt, trenger du å gjøre noen aktive grep. Du får ingen forandring, uten å gjøre en endring.


Får du ryddehjelp fra en KonMari konsulent, får du hjelp til å finne ut hva målet ditt er. Rett og slett visualisere det du vil frem til.


Innen mental trening, er visualisering og målsetting viktige teknikker som blant annet blir brukt i toppidretten. På den måten oppnås de beste resultatene.


Skrivemaskin.  Opprydding mot ditt ryddige mål i hjemmet

6. Redusert helse eller energi


Mennesker i alle aldre, kan oppleve utfordringer med helsen. Da er det godt å ha noen som kan hjelpe.


Gode system som er enkle å vedlikeholde, er gull verdt.


Jeg opplever at selv de med redusert helse, gjerne vil være med på å sette sitt preg på ryddeprosessen.


Forskning har faktisk bevist at rotete omgivelser virker negativt inn på psyken vår som igjen virker inn på vår fysiske helse.7. Rydde i arvede eiendeler


Det er ikke lett å rydde i arvede eiendeler, og spesielt ikke hvis disse tilhørte noen du var veldig glad i. Hjelp og støtte i en slik situasjon føles godt, og vil være en lettelse.


Får du ryddehjelp, enten fra noen du kjenner eller en profesjonell organiserer, er det viktig at du ikke blir presset til å gi slipp på flere ting enn du er følelsesmessig klar for.8. For lite tid til rydding hjemme


Mange rekker ikke å ta oppryddingen på egen hånd.


En større jobb med rydding og organisering av hjemmet, vil ta mange måneder å gjøre helt ferdig alene. Hvis du får hjelp, vil prosessen gå raskere og du sparer mye tid.


Smartklokke. Profesjonell ryddehjelp hjemme sparer tid

Uansett hvem som hjelper deg, er det viktig at det skjer på en måte du føler deg komfortabel med.


Noen ganger vil det være nok med hjelp fra familie eller gode venner, mens andre ganger vil ryddehjelp fra en profesjonell organiserer være et bedre valg.Ta gjerne kontakt, hvis du ønsker hjelp med å rydde og organisere enkle systemer hjemme.


Monica


Sertifisert KonMari konsulent / profesjonell organiserer

Rydd deg fri AS

 

Les også: