Søk
  • Monica E. Moltumyr

Ryddehjelp. Her er 8 situasjoner hvor det er gull verdt.

Oppdatert: juli 2


I flere av livets faser og situasjoner, føles det godt å få ryddehjelp.


Noen ganger får vi livet rett og slett litt uventet i fleisen. Andre ganger gjelder det noe som vi har valgt frivillig. Når kan behov for ryddehjelp melde seg?

Ryddehjelp få hjelp med rydding

1. Overflod


Et ordtak sier; eier du for mange ting, vil tingene til slutt eie deg. Det trenger ikke en gang å handle om rot, men at hjemmet er ganske fullt og føles overveldende. Hvor skal en begynne? En ting er mengden, en annen ting er følelsene knyttet til mange av gjenstandene.2. Nytt forhold


Kanskje planlegger kjæresten din å flytte inn sammen med deg, men hadde knapt fått plass til sokkene sine? Eller skal dere skaffe felles bolig og har allerede hatt hvert deres etablerte hjem? Det blir mange ting å ta hensyn til, og ikke rent få duplikat. Ryddehjelp vil forenkle prosessen mye.3. Skilsmisse/brudd


De fleste av oss går gjennom noe slikt i løpet av livet. I blant er det selvvalgt, mens andre ganger var bruddet initiert av den andre.


Det å ta en opprydding og "rense opp" når en har fått ting litt på avstand, kan føles herlig. Kanskje venter noe nytt og spennende rundt neste sving? KonMari metoden har et positivt fokus som vil være til hjelp når du skal i gang med ditt nye liv.4. Flytting


Rekk opp hånda den som har flyttet og fått sjokk over hvor mye de egentlig eide? Jeg vil virkelig anbefale å starte oppryddingen, ikke bare rett før flyttingen, men i god tid før. Flytting er stressende nok i seg selv om en ikke i tillegg skal ta en opprydding samtidig.


Det er herlig å ende opp med ta med seg bare ting en trenger og er glad i, inn i sitt nye hjem.


Ryddehjelp få hjelp med rydding

5. Ønske om en forandring


I KonMari metoden er visualisering en viktig del. Før ryddingen starter, er det viktig å finne ut hva hva du vil oppnå i den andre enden. Hvis du faktisk ønsker en forandring i livet ditt, er det lurt å se for deg hva forandringen skal innebære.


Vær konkret og legg til detaljer når du visualiserer. Ikke lag et for vagt mål som for eksempel "jeg vil få det ryddig", selv om det gjerne kan være ett av punktene.


Innen mentaltrening er visualisering en viktig teknikk som blant annet blir brukt i toppidretten.6. Redusert helse eller energi


Mennesker i alle aldre, kan oppleve ekstra utfordringer med helsen. Da er det godt å ha noen som kan hjelpe. Ved å rydde og organisere hjemmet på en måte som forenkler, vil vedlikeholdet bli noe helt annet. Rotet kommer ikke så lett tilbake med en god organisering i bunnen.


Forskning har vist at rotete omgivelser virker negativt inn på psyken vår - som igjen virker inn på vår fysiske helse. Her er en artikkel som sier litt om nettopp det.7. Rydde i arvede eiendeler


Det er ikke lett å rydde i arvede eiendeler, og spesielt ikke hvis disse tilhørte noen du var veldig glad i. Hjelp og støtte i en slik situasjon er gull verdt og vil føles som en lettelse.


Får du profesjonell ryddehjelp, slipper du at noen presser deg til å kvitte deg med noe. Det gjør i hvert fall aldri jeg når jeg er ute på oppdrag.8. For lite tid til rådighet


Mange føler de har for liten tid, for eksempel på grunn av jobben. Kanskje er ikke hjemmet satt i system heller, og hele kveldene går med på å komme à jour med deg daglige ryddingen?


Så lenge det bor mennesker i hjemmet vil det være behov for et daglig vedlikehold eller såkalt hverdagsrydding, men det skal ikke spise opp hele fritiden din.

ryddehjelp bli kvitt rotet hjemme

Uansett hvem som hjelper deg, er det viktig at det skjer på en måte du føler deg komfortabel med.


Noen ganger kan det være nok med hjelp fra familie eller venner, mens andre ganger vil ryddehjelp fra en profesjonell organiserer være et bedre valg.Gode ønsker fra meg!


Ta kontakt om du har noen spørsmål.