top of page
Søk
  • Forfatterens bildeMonica E. Moltumyr

Hva er forskjellen på å rydde og organisere?

Oppdatert: 31. jul. 2023


Mange tror at det å rydde og organisere betyr nesten det samme. De henger ofte sammen på et vis, men det er likevel vesentlige forskjeller.


Har du tenkt over forskjellen? Bak den ene, ligger nemlig mye av "magien" til å få det mer varig ryddig.


Ryddig og organisert soverom


Eksempel på rydding hjemme


Når oppvasken er tatt og tallerkener skal tilbake på plass, er det en ryddejobb.


Eller kanskje har du roteskuffer med innhold i en skikkelig miks? Fikser du litt nedi den ene skuffen en dag og neste skuff en annen dag, da også rydder du - det ser penere ut når du åpner skuffene, i hvert fall for en stund.


Det ryddes og det ryddes... Men ofte blir dessverre rotet bare flyttet rundt på, eller siger raskt tilbake.Eksempel på organisering hjemme


Når eiendeler i hjemmet ditt blir plassert etter et planlagt system, eller en logisk og intuitiv struktur, har du organisert. Det er der mye av "magien" ligger.


Tingene dine får fornuftige og faste steder de "bor" og du vet hvor du skal finne dem. Du vet også hvor du skal putte ting tilbake etter bruk.


Organiserte hyller. Forskjell på å rydde og organisere


Organiser på en måte som forandrer hverdagen


Mange bruker veldig mye tid på rydding, nettopp fordi hjemmet ikke er organisert. Noe av problemet henger også sammen med at vi eier for mange ting. Overflod er alltid mer krevende å både rydde og organisere.


KonMari metoden er en ryddemetode, som for mange blir en mer varig løsning. Med den rydder og organiserer du ikke bare etter en fysisk struktur, men involverer din egen gledesfølelse som et slags kompass underveis.


Du trenger ikke nødvendigvis bli minimalist når du bruker metoden, men det er veldig lurt å gjøre deg fri fra overflod av ting.

Hvor langt har du kommet på ryddereisen din?


Monica


Sertifisert KonMari konsulent / profesjonell organiserer

Rydd deg fri AS

 

Les også:

コメント


bottom of page