top of page

“Imagine yourself living in a space that only contains things that spark joy” - Marie Kondo

KonMari metoden ® 

 

 

KonMari metoden® er en rydde- og organiseringsmetode, laget av den verdensberømte japanske ryddeeksperten Marie Kondo.  Den inneholder enkle og gode løsninger både for rydding, organisering, oppbevaring og lagring. 

 

Mange beskriver metoden som en slags "en gang for alle" rydding, hvor det i ettertid av ryddeprosessen, kun fokuseres på vedlikehold. 

KonMari rydding – veldig kort oppsummert:​

  • Tenk etter hva du vil oppnå: Det å vite noe om det du vil frem til, er nyttig for å gjøre de rette valgene i ryddeprosessen. 

  • Rens ut ting først: Gi slipp på ting du ikke er glad i eller trenger, før du går videre til plassering og oppbevaring.

​​

  • Rydd etter kategorier: Kategoriene er klær, bøker, papirer, komono/diverse (gjelder alt annet i hjemmet). Og til slutt, sentimentale ting. 

  • Kjenn etter hva som gir glede: Hva er det som gir deg ekte verdi i form av glede eller nytte? 

  • Gi alt et hjem: Etter kategoriene er ferdig silt ut og ryddet, får ting en fast plass å være. Det forhindrer rot i fremtiden. 

  • Bruk det du har: Ofte har du fra før alt du trenger for å organisere og lagre ting. Litt ut i prosessen vises mer presist hva som eventuelt er behov for å skaffe.

Uansett om du bare vil rydde litt, eller få orden og system på alle kategorier og rom i hjemmet ditt, hjelper jeg gjerne. Vi snakker sammen først, slik at du kan fortelle om hva du tenker på. 

 

Les om tjenester eller ta kontakt for hjelp og spørsmål. 

KonMari- metodens brette teknikk

Marie Kondo ryddet garderobeskap. KonMari metoden
Marie Kondo metoden brette teknikk t - Rydd deg fri AS
KonMari bretting av bukser - Rydd deg fri AS

Reprinted from SPARK JOY Copyright © 2015 by Marie Kondo.

Illustrations copyright © 2012, 2015 by Masako Inoue. Published by Ten Speed Press.

bottom of page