Søk
  • Monica E. Moltumyr

9 økonomiske fordeler ved å organisere

Oppdatert: 20. nov. 2020


Når vi går gjennom en større opprydningsprosess gjennom KonMari metoden skjer det noe med oss. Vi «ser» mer hva vi gjør i stedet for å være på autopilot. Hele endringen skjer ikke med en gang, men gjerne litt etter litt.


Her kommer 9 økonomiske fordeler du kan oppleve ved å ta en opprydding gjennom Marie Kondo sin ryddemetode som blir kalt KonMari metoden.1. Færre bomkjøp


KonMari metoden skjerper magefølelsen din og evnen til å se hva som gjør deg glad. Du blir mer kjent med hva du liker og gjør derfor klokere innkjøp i fremtiden.


2. Mindre shopping


Mange handler generelt mye mindre siden de føler seg mer tilfreds med eiendelene sine og får oversikt over alt de har i hjemmet.


3. Bensinforbruket går ned


Dette henger sammen med det forrige punktet. Det blir færre turer på handlesenter og butikker når en shopper sjeldnere og mer bevisst.


4. Selge eiendeler


Ting du ikke ønsker å eie lenger kan bli en verdi for noen andre. Mange synes Finn.no eller salgsgrupper på Facebook er de beste stedene å gjennomføre salg. Kanskje du kan skrive ned en liste over beløpene du får inn? Det kan fungere som en ekstra motivasjon.


5. Finne glemte verdier


Mange oppdager verdigjenstander når de organiserer hjemme. Gavekort, smykker, gamle mynter, glemte penger i konvolutter osv. Om du finner sedler som er utgåtte kan disse veksles inn i banken. Her ligger det informasjon om hva slags sedler du kan veksle inn.


Vær obs på at noen noen av myntene og sedlene kan ha samlerverdi. Da blir det mye mer lønnsomt å selge de enn å veksle inn i banken.


6. Mindre matsvinn


Den gode oversikten i hjemmet gjør at du ser hva du allerede har. Da slipper du at ting blir stående så lenge at det ikke kan brukes.


Siden som heter Spisoppmaten har mange kjempegode tips rundt hvordan du kan unngå å kaste mat.


7. Vekk med betalt lagring


For de som leier ekstra lagerlokale, blir ikke det nødvendig lenger når du har gått gjennom en utvelgelse hvor du har kvittet deg med overflødige ting.

8. Gjenbruk


KonMari metoden oppfordrer oss til å være miljøvennlige. Ved å bruke oppbevaringsmøbler, esker og kasser du allerede eier, blir det både billigere for oss og ikke minst snillere mot planeten vår.


9. Bo i hjemmet du allerede har


Noen avlyser planer om kjøp av større bolig, siden de etter en "en gang for alle" opprydding får plass til alt de eier med god margin. Ofte har vi god nok plass der vi er, vi bare trenger å gi slipp på alt vi ikke trenger eller ikke er glade i.


Kommer du på andre økonomiske fordeler vi kan oppleve ved å organisere hjemmet, uansett om du velger KonMari metoden eller andre organiseringsmetoder?Rydd deg fri AS

Bølehøgda

3746 Skien

Telefon: 976 61 479

  • Facebook Social Ikon
  • Instagram

©2020 av Rydd deg fri AS.

Personvernerklæring