Søk
  • Monica E. Moltumyr

9 økonomiske fordeler ved å organisere hjemme

Oppdatert: 9. des. 2021


Økonomiske fordeler ved å organisere hjemme med KonMari metoden? Ja, takk!


Når vi gjør en større opprydding over litt tid, får vi muligheten til å lære noe om oss selv. Da dukker det ofte opp noen heldige bivirkninger.

Penger som spirer. Økonomiske fordeler ved rydding og organisering


9 økonomiske fordeler ved å organisere hjemme


1. Færre bomkjøp


KonMari metoden skjerper magefølelsen og evnen til å se hva som gjør deg glad. Du blir mer kjent med hva du liker, og gjør derfor klokere innkjøp i fremtiden.


Det kan være mange årsaker til bomkjøp, og ved å unngå disse sparer du mange tusen kroner.2. Mindre shopping


Mange handler generelt mindre etter en større opprydding, siden de har gjort en stor jobb med å velge ut det de trenger og er glad i.


Ved å bruke mindre tid i butikker spares både tid og penger.3. Bensinforbruket går ned


Dette henger sammen med det forrige punktet. Det blir færre turer på handlesenter og butikker, når du shopper sjeldnere og mer bevisst.


En naturlig følge av det blir at du bruker mindre bensin.4. Selge eiendeler penger inn


Ting du ikke ønsker å eie lenger, kan bli en verdi for noen andre. Mange synes Finn.no eller salgsgrupper på Facebook, er de beste stedene å gjennomføre salg.


Kanskje du kan skrive ned en liste over beløpene du får inn? Det kan fungere som en ekstra motivasjon.5. Finne glemte verdier


Mange oppdager verdigjenstander når de organiserer hjemme. Gavekort, smykker, gamle mynter, glemte penger i konvolutter osv. Om du finner penger som er utgått, kan disse veksles inn i banken. På Norges Bank sine sider ligger informasjon om veksling av utgåtte sedler og mynter.


Vær obs på at noen noen mynter og sedler kan ha samlerverdi. Da blir det mye mer lønnsomt å selge dem, enn å veksle inn i banken.

Penger i glass. KonMari metoden og sparing, økonomiske fordeler


6. Mindre matsvinn


Den gode oversikten i hjemmet, gjør at du ser hva du allerede har. Da slipper du at ting blir stående så lenge at det ikke kan brukes.


Siden som heter Spisoppmaten, har mange kjempegode tips rundt hvordan du kan unngå å kaste mat.7. Vekk med betalt lagring


Et kjapt Google søk, fortalte at minstepris for betalt lagerplass ofte ligger på 500kr i måneden, og kan fort gå opp til mange tusen kroner hvis du skal få plass til litt mer.


For de som leier ekstra lagerlokale, blir det ofte ikke nødvendig lenger, når overflødige ting er fjernet fra hjemmet.


8. Spare penger på oppbevaring


Når en større opprydding er unnagjort, vil det ikke bli like stort behov for oppbevaring for å få plass til stadig mer.9. Bo i hjemmet du allerede har


Noen avlyser planer om kjøp av større bolig, siden de etter en "en gang for alle" opprydding, får plass til alt de eier med god margin.


Før jeg oppdaget Marie Kondo sine bøker, og selv ble KonMari konsulent, stod jeg og mannen min på vippen til å kjøpe større hus. Vi følte lagringsmulighetene var for begrenset.


Nå bor vi fremdeles i vårt lille 50-talls hus, og har mer enn nok plass til alt vi trenger og er glade i


Kalkulator. Spar penger med Marie Kondo sin KonMari metode

Kommer du på andre økonomiske fordeler vi kan oppleve ved å organisere hjemme?


Kom i så fall med innspill til meg. Ta også gjerne kontakt hvis du har spørsmål om noe.


Hilsen Monica


Sertifisert KonMari konsulent / profesjonell organiserer

Rydd deg fri AS

 

Les også: Noen av grunnene til at rot kommer lett tilbake.