Søk
  • Monica E. Moltumyr

9 økonomiske fordeler ved å organisere

Oppdatert: juni 10


Økonomiske fordeler ved å organisere hjemme? Ja, takk!


Når vi rydder og organiserer hjemme med KonMari metoden lærer vi noe om oss selv. Vi ser mer hva vi gjør i stedet for å være på autopilot. Da dukker det opp noen heldige bivirkninger.


Her får du 9 økonomiske fordeler du kan oppleve ved å organisere ordentlig hjemme.

Økonomiske fordeler ved å rydde og organisere hjemme


1. Færre bomkjøp


KonMari metoden skjerper magefølelsen din og evnen til å se hva som gjør deg glad. Du blir mer kjent med hva du liker og gjør derfor klokere innkjøp i fremtiden.


2. Mindre shopping


Mange handler generelt mindre etter en større opprydding, siden de har gjort en jobb med å velge ut det de trenger og er glad i. Ting blir også satt i system og hjemmet blir oversiktlig.


Kanskje du også har opplevd å handle inn noe for så å oppdage at du hadde flere fra før av?


3. Bensinforbruket går ned


Dette henger sammen med det forrige punktet. Det blir færre turer på handlesenter og butikker, når en shopper sjeldnere og mer bevisst.


4. Selge eiendeler gir penger inn


Ting du ikke ønsker å eie lenger, kan bli en verdi for noen andre. Mange synes Finn.no eller salgsgrupper på Facebook er de beste stedene å gjennomføre salg.


Kanskje du kan skrive ned en liste over beløpene du får inn? Det kan fungere som en ekstra motivasjon.


5. Finne glemte verdier


Mange oppdager verdigjenstander når de organiserer hjemme. Gavekort, smykker, gamle mynter, glemte penger i konvolutter osv. Om du finner sedler som er utgått, kan disse veksles inn i banken. Her ligger det informasjon om hva slags sedler du kan veksle inn.


Vær obs på at noen noen av mynter og sedler kan ha samlerverdi. Da blir det mye mer lønnsomt å selge dem, enn å veksle inn i banken.6. Mindre matsvinn


Den gode oversikten i hjemmet, gjør at du ser hva du allerede har. Da slipper du at ting blir stående så lenge at det ikke kan brukes.


Siden som heter Spisoppmaten, har mange kjempegode tips rundt hvordan du kan unngå å kaste mat.7. Vekk med betalt lagring


Et kjapt Google søk fortalte meg at minstepris for betalt lagerplass ofte ligger på 500kr i måneden og kan fort gå opp til mange tusen kroner hvis du skal få plass til litt mer.


For de som leier ekstra lagerlokale, blir det ofte ikke nødvendig lenger når du har har kvittet deg med overflødige ting.

8. Gjenbruk


KonMari metoden oppfordrer oss til å være miljøvennlige. Ved å bruke oppbevaringsmøbler, esker og kasser du allerede eier, blir det både billigere for oss og ikke minst snillere mot planeten vår.


9. Bo i hjemmet du allerede har


Noen avlyser planer om kjøp av større bolig, siden de etter en "en gang for alle" opprydding får plass til alt de eier med god margin. Ut med overfloden og husfyllet.


økonomiske fordeler ved å organisere og rydde hjemme

Kommer du på andre økonomiske fordeler vi kan oppleve ved å organisere skikkelig?


Ta gjerne kontakt

Les også: Noen av grunnene til at rot kommer lett tilbake.