top of page
Søk
  • Forfatterens bildeMonica E. Moltumyr

Minimalistisk livsstil? Hva er det og kan det passe deg?

Oppdatert: 17. jan.


Hva er egentlig en minimalistisk livsstil?


Handler det om upersonlige hjem med ekko og en tilværelse med lite farger og gøy? Eller tenker du at livsstilen virker herlig og forlokkende?


Minimalistisk seng og blomster. Ryddig livsstil.

Hva er egentlig minimalisme?


Ting krever ofte mer av deg enn du først tenker over. De tar både tid, plass, penger og energi.


Minimalisme handler så klart om å leve med færre ting, men det handler like mye om å fokusere på det som er mest viktig i livet. Overflod og materialisme, drar oss ofte bort fra ting som virkelig teller.


Hva er det du drømmer om å ha mer fokus på i ditt liv?


Ligger det i noen av disse punktene?

  • Familie og venner

  • Hobbyer som gir påfyll

  • Reiser og opplevelser

  • Frivillig arbeid

  • Din tro (hvis du har en ja)


Eller kanskje du til og med savner mer hvile, helt uten å gjøre noe som helst?Hvordan lever en minimalist?


Hvis du Googler minimalist, vil jeg tro at du havner innom enkelte av ytterpunktene.


Noen av de litt mer ekstreme bor i små minihus, har nesten umøblerte leiligheter eller reiser rundt med alle eiendeler i en stor bag.


Det er bra at folk finner sin egen måte å leve ut livsstilen på, men ikke tro at ytterpunktene presenterer en mal som må følges av alle.


Du trenger ikke leve som en asket og ha det ukomfortabelt. Og du trenger heller ikke ha en bestemt eksklusiv interiørstil, eller nesten tomme klesskap, for å være minimalist.


Katt i ryddig hylle. Minimalistisk livsstil

Er det vanskelig å leve en minimalistisk livsstil?


En minimalistisk livsstil er en lettelse for dem som har valgt det selv. De som får det tvunget på seg fra en partner, eller har valgt levemåten ut ifra feil årsaker, vil synes det er mer vanskelig.


Det å være minimalist er også en læreprosess.


Du kan starte i det små og jobbe deg videre. Til slutt finner du en balanse du trives med å leve i, men som sikkert vil utvikles og endres gjennom årenes løp.


En veldig streng og firkantet mal vil du neppe trives å leve innenfor, men noe som er fleksibelt og formes ut ifra både livssituasjonen og livsfasen du er i vil fungere bedreRydde seg inn i minimalisme?


Siden jeg er KonMari konsulent og hjelper mennesker rydde og organisere hjemme, er jeg i blant blitt spurt om jeg "selger minimalisme".


KonMari ryddemetoden som jeg bruker mest, er ikke minimalisme. Den handler om å beholde det som gir glede og nytte i livet, ikke nødvendigvis å kvitte seg med mest mulig.


Men for meg og flere andre, ble faktisk denne ryddemetoden, veien inn i en mye mer minimalistisk livsstil. Jeg fant ut at det å eie betraktelig færre ting, ga en frihet jeg ikke hadde forventet.


En ting er frihet fra overflod og dårlig plass som skapte rot, men jeg ble overrasket over hvor mye mer tilfreds og takknemlig jeg ble. Det var en uventet bonus.


Drømmer du om en enklere livsstil? Ville kanskje et dryss minimalisme hjulpet deg i den retning?Ha en fin uke videre!


Monica


Sertifisert KonMari konsulent / profesjonell ryddehjelp og organisering

Rydd deg fri AS

 

Les også:

bottom of page