top of page
Søk
  • Forfatterens bildeMonica E. Moltumyr

Hvorfor velger noen minimalisme? Her er 6 grunner

Oppdatert: 26. okt. 2023


Ja, hvorfor velger noen minimalisme egentlig? Hvem liker tomme, hvite betongvegger og bare moderne dekor?


Ganske upersonlig og kjedelig spør du meg hvis dette hadde vært malen for å leve en minimalistisk livsstil.


Minimalistisk hvit blomst. Minimalisme er en livsstil.


Hva er minimalisme?


Det er mange misforståelser rundt hva minimalisme faktisk er. Den kan komme i mange former, og ja… farger. Forskjellige mennesker har sin tolkning, og lever ut livsstilen på ulike måter.


Minimalisme handler ofte mye om å kvitte seg med overflod (pluss litt til) for å kunne fokusere på det som er mest viktig i livet.Hva slags motivasjon ligger bak ønsket om en minimalistisk livsstil?


Ofte ligger svaret i flere av følgende punkt:1. Bedre bruk av tid


Det er ikke til å stikke under stol at ting faktisk krever tid. Shopping, kjøring til og fra, organisere, planlegge, rydde, vaske, vedlikeholde og reparere. Mange føler seg også dratt inn i en følelse av at de aldri er tilfreds uansett hvor mye de eier. Jakten etter mer, vil da bare fortsette.


Tid som er brukt opp, får du ikke tilbake igjen. Men du kan tjene inn mye tid i fremtiden, ved å gjøre valg som er bedre for deg ♡


Kvinne på et fjell. Stress ned med minimalistisk livsstil


2. Økonomi


Det er klare økonomiske fordeler ved å ha en minimalistisk livsstil. Du får tatt oppgjør med forbruksvaner og blir mye mer selektiv på hva du tar med inn i hjemmet.


Færre ting innkjøpt gir ofte mer penger i kassa, enkelt og greit.


3. Kvalitet foran kvantitet


Ikke alle har ønske om å spare penger på en minimalist livsstil. Noen velger heller å flytte på måten de bruker midlene sine.


Pengeforbruket forblir dermed ganske likt, men det kjøpes færre og dyrere ting som er mer eksklusive.4. Vil gå imot trender og markedskrefter


Ved å finne ut hva du virkelig liker, og står for det – slipper du å være fange av trendene.


Markedskreftene har mer makt enn mange er klar over. Det å bli mer bevisst på akkurat dette, fører ofte til et solid steg ut av forbrukskarusellen.


Klær i en butikk. Enklere levemåte og minimalisme i livet


5. Miljøhensyn


Høyt forbruk setter alt for stort avtrykk på planeten vår. Les artikkelen fra Fremtiden i våre hender som blant annet forteller at forbruket vårt har fordoblet seg siden 1990-tallet. Og hva skjer egentlig med våre brukte klær?


Ved å velge en livsstil der vi kjøper færre ting, er vi med på å gjøre noe viktig for miljøet.6. Mer plass


Noen ganger har vi begrenset plass hjemme, og det blir tydelig at noe må gjøres.


Ved å eie mindre, blir det ikke behov for stor lagringsplass. Det fint å eie det vi trenger, og det som gjør oss glad. Men noen ganger handler gleden om å få mer plass... og luft.Drømmer du om en minimalistisk og litt enklere livsstil?
Monica


Sertifisert KonMari konsulent / profesjonell ryddehjelp og organisering

Rydd deg fri AS

 

Les også:

Comentarios


bottom of page