top of page
Søk
  • Forfatterens bildeMonica E. Moltumyr

3 ting du kan kjøpe som gir glede - og ikke skaper rot

Oppdatert: 21. jul. 2023


Her må det være noe lureri? Vi har jo hørt mange ganger at lykke ikke kan kjøpes?


En dag jeg brettet klær i skikkelig KonMari stil, lyttet jeg til noe fra minimalisten Joshua Becker. Det han sa var så inspirerende og klokt! Det viser seg at det faktisk er enkelte ting du kan kjøpe, som gir glede. Og de vil verken ta opp unødvendig hylleplass eller skape rot.


Hva kan det være, skal tro?


Brostein. Ryddeglede, kjøpe lykke og glede

Et lite innspill fra meg før du leser videre. Lykkefølelsen, selv for meningsfulle innkjøp, vil ikke vare hvis det brukes mer penger enn vi faktisk har råd til. Derfor må alltid sunn fornuft tas med i regnestykket.


Sånn... da går vi til godsakene.


3 ting du kan kjøpe - som faktisk gir glede


1. Kjøpe opplevelser


Ved å kjøpe en opplevelse, i stedet for en gjenstand, opplever du mer varig lykkefølelse.


Se for deg en tur i dyrehagen, middag på restaurant med venner, teaterkveld eller en ferietur. Du vil glede deg både før du drar dit, imens du er der og i ettertid vil ha minner som blir med deg videre i livet.


Giraff i dyrehage. Kjøpe glede og lykke og gir ikke rot

2. Bruke penger på andre


Følelsen av å være gavmild.


Forestill deg at du sender penger til en veldedig sak du synes er fin, gir en blomsterbukett til noen du er glad i, eller overrasker en venn med innkjøpte bakevarer. Se for deg hvordan øynene til vennen din lyser opp.


Ikke sant du kjente en gledesfølelse allerede, bare ved forestille deg dette?


Blomster. Lykken er å glede andre. Unngå rot

3. Kjøpe tid


Dette er kanskje det punktet som overrasker mest, men som er veldig logisk når vi tenker over det.


Hvordan kjøper du egentlig tid?


Jo, det kan gjøres ved å betale andre for å utføre en tjeneste for deg. Kanskje handler det om vaskehjelp, oppussing, hjelp til hagestell eller levering av matvarer til huset ditt slik at du kan bruke tiden din til ting du ønsker.


Du vil oppleve glede både ved å kjøpe positive opplevelser, men også ved å betale deg ut av noe som er en negativ opplevelse.


Hør gjerne Joshua Beckers video som inspirerte meg til å lage dette blogginnlegget 3 Things to buy to be happierHva gir deg lykke?


Det som gir lykke og sparer oss for tid, er noe vi trenger å bli bevisst på. Og ja, det viser seg at enkelte ting vi kjøper, kan gi glede.


Men heldigvis, ofte er gleden gratis. Det å gi klem til noen du er glad i, ha en katt på fanget, gå tur, meditere/be, eller ta en telefon til noen du ikke har snakket med på lenge gir fine dryss av glede!


Hva er det som gir deg lykke? Sørger du for å fylle på med det som gjør deg glad?


Gode ønsker fra meg!


Monica


Sertifisert KonMari konsulent / profesjonell ryddehjelp og organisering

Rydd deg fri AS

 

Les også:

Comments


bottom of page