top of page
Søk
  • Forfatterens bildeMonica E. Moltumyr

Rydde hjemme? 4 holdninger som ødelegger

Oppdatert: 28. mai


Ro, oversikt og et litt saktere liv er noe mange drømmer om etter en større ryddeprosess. Men hva slags holdninger kan bremse opp, eller til og med ødelegge fremgangen din?


Kjenner du igjen en eller flere av disse?ryddig soverom


4 holdninger som kan ødelegge ryddeprosessenHoldning 1 - Jeg vil gjøre det samme som jeg alltid har gjort!


Vi mennesker kan være litt rare i blant.


Ikke fordi vi vil gjøre noe som er kjent, for det er helt naturlig. Vi finner trygghet i det kjente.


Men hvis vi fortsetter å gjøre ting på akkurat samme vis som før, får vi heller ikke et annet resultat. Dette gjelder rydding og organisering hjemme også.


Kommer du aldri i mål, og føler du er i et rydde-hamsterhjul, kan du ofte få stor nytte av å åpne opp for en annen måte å gjøre ting på.


Holdning 2 - Jeg må eie mye for å være lykkelig!


Selv et ganske organisert og ryddig hjem, kan føles trangt og rotete, hvis det inneholder altfor mange ting.


Det kan til og med være tydelig merkede hyller og bokser, og en liten touch interiørmessig perfeksjon her og der. Men er det stappa i skap og skuffer, skal det ikke mye til før systemet krasjer.Kanskje du vil oppleve å bli mer glad, ved å eie færre ting? ♡

minimalistisk og ryddig bokhylle med stol


Holdning 3 - Jeg må gjøre som "Kari" for å rydde på rett måte


Det fins bare en av deg. Og det som fungerer for venninna di, en slektning eller noen du så på tv, trenger ikke nødvendigvis funke for deg.


I en jungel av gode ryddetips på nettet, er det lett å bli forvirret og kanskje overveldet?


Prøv å finne en ryddemetode som harmonerer med den du er. Kanskje må du prøve og feile litt før du finner helt ut av det, men det er faktisk helt ok.  • Det fins flere inspirerende ryddebøker som viser ulike ryddemetoderHoldning 4 - Det må bli perfekt!


Har du prøvd å oppnå noe og så ble ikke resultatet slik du så for deg? Kanskje fikk du da følelsen av å feile fullstendig?


Mange setter seg høye krav før en stor ryddeprosess. Selvkritikeren kommer kanskje hoppende frem hvis ikke resultatet blir nesten perfekt? Og hva med når du føler at andre i hjemmet nesten saboterer litt det du prøver å få til?


Det er helt normalt at det blir noen humper på veien. Og noen ganger er det nødvendig å justere både på fremgangsmåten og målet, helt uten at det er noe feil i det.

Ryddig hjem med sunne holdninger


Har du med deg sunne holdninger, og tør å gi slipp på dem som ikke er til nytte, blir det lettere å gjennomføre det du har foran deg.


Det gjelder både KonMari ryddingen, men også vanlig hverdagsrydding i ettertid ♡Ha en fin uke videre!


Hilsen MonicaSertifisert KonMari konsulent / profesjonell ryddehjelp og organiserer

 

Les også:

Commentaires


bottom of page