top of page
Søk
  • Forfatterens bildeMonica E. Moltumyr

6 tips for raskere grunnrydding

Oppdatert: 16. okt. 2023


Vil du gjerne ta en KonMari grunnrydding? Du skal få seks tips som hjelper deg komme raskere i mål ♡


Selv om vi mennesker ofte trenger å roe ned og leve mer i øyeblikket, er det herlig når en ryddeprosess går mer smidig for seg!


planleggingsbok. Rydde raskere hjemme konmari

6 tips for raskere grunnrydding


1. Rydd i timeplanen først


For å få en smidig grunnrydding, kan det være du trenger å rydde helt andre steder først. Ja, som for eksempel i timeplanen og tidsbruken din.


Er du et menneske som hjelper alle andre, sier ja til ansvarsoppgaver eller lett låser deg til tidstyver som sosiale medier?
2. Finn din "prime time"


Har du tenkt over hva som er din "prime time"? Og med det mener jeg den tiden på døgnet du har best driv og fokus.


Gjør du grunnryddingen hovedsakelig innenfor de rammene, vil du spare tid, pluss arbeidet blir mer lystbetont.


  • Her er en artikkel som forteller litt om din "prime time", og hvorfor den er viktig å ta hensyn til.3. Ha en person sammen med deg


Mange blir mer effektive bare ved å ha en person til stede.


Det trenger ikke være noen som hjelper deg med oppgaven heller, men driver med andre ting samtidig som du for eksempel siler ut alle klær du ikke bruker.


Dette kan være en god venn eller en slektning som du vet ønsker deg det beste.


Enkelte ønsker også å få profesjonell ryddehjelp, imens andre ønsker å gjennomføre ryddeprosessen helt på egen hånd.


  • Her er tips om 3 ryddebøker for deg som ønsker å gjøre alt selv


dame som rydder klær. Ryddetips for å rydde raskere

4. Færre ting = mindre tidsbruk


Jeg har sett så stor forskjell hos kundene mine når det kommer til antall ting de beholder, og tidsbruken rundt ryddeprosessen. Og det handler ikke om å uansvarlig kaste ting eller være ufølsom rundt gaver og arvede gjenstander.


Det handler om å finne en balanse hvor tingene dine ikke lenger er en byrde, men noe som løfter både deg og hjemmet ditt


Er det kanskje en sak hjertet ditt banker litt ekstra for, og som gjør det lettere å gi slipp? For eksempel hjelp til flyktninger eller fattige som kan trenge din overflod?5. Gi bort i stedet for å selge


Hvis noe har ligget lenge til salgs uten napp, eller du kun er blitt tilbudt irriterende småsummer, er det lurt å kanskje lurt å endre fremgangsmåte.


Regn arbeidet du bruker på å selge om til timepris. Er det fremdeles verdt det? Og er kanskje all plassen disse tingene tar, mer verdt, enn selve gjenstanden?Jeg heier absolutt på å selge ting for å få inn noen kroner. Men pass på at det du skal selge, ikke står i veien og bremser ryddeprosessen din over lengre tid.6. Legg inn realisme i målet ditt


Det å legge inn en dose realisme kan noen ganger være litt vondt. Vi vil jo ha det så fint og at kanskje noen skal beundre hjemmet vårt og det vi har fått til?


Men blir det ikke slitsomt hvis du skal rydde deg mot et mål som ikke rommer både travle hverdager og mennesker som iblant roter litt?


Gjerne la deg inspirere av regnbuesorterte tusjer og bokser i symmetri, hvis det er noe som tiltaler deg. Men husk at slike organiseringsdetaljer er litt som godteri. Noe av det er gøy og gir en boost, men for mye av det blir usunt. Og ikke minst, det vil ta masse tid å vedlikeholde.Lykke til ♡Jeg heier på deg!Monica E. Moltumyr


Sertifisert KonMari konsulent / profesjonell ryddehjelp og organisering

 

Les også:

Comments


bottom of page