top of page
Søk
 • Forfatterens bildeMonica E. Moltumyr

Få profesjonell ryddehjelp?

Oppdatert: 28. mar.


Profesjonell organisering og ryddehjelp blir stadig mer vanlig i Norge. Hva kan du forvente når du får denne typen hjelp hjemme, og hvor lang tid tar det?


Jeg tar utgangspunkt i måten en KonMari konsulent jobber på, siden det den sertifiseringen jeg har.


KonMari ryddemetoden er på mange måter en bærekraftig og helhetlig måte å gripe an rotet på


Klær, hylle og blomster. Få en ryddehjelp som hjelper deg


Før ryddehjelp snakke sammen


Det er viktig å snakke sammen før ryddehjelp avtales. En slik samtale er gratis og uforpliktende, og jeg har taushetsplikt.


Du får forklart problemstillingen og stilt spørsmål du lurer på. I tillegg ville jeg kartlagt for å kunne skreddersy en tilpasset plan.


Blir det allerede her bestemt hvilken ryddepakke fra tjenestene som ønskes, begynner jeg å kartlegge enda mer spesifikt hva slags personlig mål du ser frem til.Vise frem hjemmet


Det å vise frem hjemmet som helhet (selv om ikke alt skal ryddes) er nyttig hvis du skal få hjelp med rydding og organisering. Bor du langt unna Skien, kan befaringen gjøres digitalt i form av bilder.


Behovet for omvisning og bilder varierer så klart litt etter hvor mye hjelp du trenger.Hva kan du få hjelp til?


Du kan få hjelp til det meste, uansett om det dreier seg om noe spesifikt som en kaotisk situasjon i klær, bøker, papirer eller andre ting du eier. Eller at hele hjemmet trenger en skikkelig opprydding med enkle, tilpassede og vedlikeholdsvennlige systemer.


Kvinne og klær. Profesjonell ryddehjelp Skien, Tønsberg, Porsgrunn Norge


Rydde etter kategorier


Kategori rydding er en systematisk og god måte å gå frem på både når ting skal sorteres, siles ut og deretter organiseres. Det gir en unik oversikt og forhindrer nytt rot i fremtiden.


Når ting skal siles ut, vil du ikke bli presset til å kvitte deg med mest mulig. Fokuset ditt bør heller ligge å beholde det som gir deg ekte verdi, enten i form av glede eller nytte.


KonMari metoden har også et lite skråblikk på vanene og tankene som ligger bak rotet. Det er viktig for å få det ryddig "en gang for alle".En-til-en hjelp


Ved å ha en-til-en ryddekonsultasjoner får du praktisk hjelp i tillegg til å bli guidet i ryddemetoden som brukes.


Noen ganger kan jeg gjøre deler av arbeidet på egen hånd, men det varierer litt alt etter hva slags type hjelp du trenger.


Kjøpe oppbevaring?


Det å alltid starte en ryddeprosess med å kjøpe et lass nye plastkasser eller annen oppbevaring er sjelden nødvendig. Mange ganger ser jeg at kundene mine fra før av har mye som kan gjenbrukes.


Er det behov for noe ekstra vil det syns bedre litt ut i prosessen, og da har jeg flere tips. På den måten kan det handles inn mer presist, og du slipper å skaffe mer enn du trenger.katt i ryddig hylle. Få ryddehjelp hjemme


Når trengs profesjonell ryddehjelp?


Jeg har hjulpet mange forskjellige kunder og flere av disse situasjonene utløser behov for ryddehjelp og profesjonell organisering. • Overflod og plassmangel

 • Føler seg overveldet

 • Savner system og oversikt

 • Planlegger flytting/har flyttet

 • Mangler det "ryddegenet"

 • Et ønske om positiv endring i livet

 • Redusert helse eller energi

 • Vil ha hjelp fra noen de kan stole på

 • Må rydde i arv/eier mye sentimentalt


Hvor mange ryddeøkter trengs det?


Antall ryddeøkter vil variere etter:


 • Størrelse på hjemmet

 • Antall eiendeler og kategorier som skal gjennomgås

 • Hvor du ligger på "roteskalaen"

 • Tiden du har til rådighet

 • Om du ønsker å gjøre oppgaver selv mellom økter

 • Hvor raskt du tar avgjørelserVi kan for eksempel ha to ryddeøkter i uken eller to i måneden. Andre intervaller kan også justeres på best mulig.


Hvis du ønsker får du skreddersydde oppgaver til gjennomføring mellom ryddeøkter, for at prosessen skal gå raskere og du får jobbet litt i ro og mak i egne tanker.


Selv om jeg ofte bruker den effektive og populære KonMari metoden, tar jeg også oppdrag hvor jeg rydder og systematiserer etter mer tradisjonelle ryddemetoder.


Uansett utgangspunkt vil jeg sikte mot å hjelpe deg på en empatisk og tilpasset måte.


Hilsen


Monica E. MoltumyrSertifisert KonMari konsulent / Profesjonell organiserer

Rydd deg fri AS

 

Les også:


コメント


bottom of page