top of page
Søk
  • Forfatterens bildeMonica E. Moltumyr

3 punkt du kan rydde for å få mer tid og energi

Oppdatert: 26. mar.


Det er ikke bare fysiske ting du kan rydde i, for å få mer tid og energi. Hvilket av disse 3 punktene vil treffe deg mest skal tro?


Ved å tenke helhetlig når du tar en ryddeprosess, vil du komme mye lenger enn hvis du kun tenker at rydding = kasting, sortering og plassering.dame som strekker armene. Rydd frem mer tid og energi

Mer tid og energi? Ja, takk!


Se om du kan rydde i disse 3 punktene:


1. 𝗘𝗿 𝗱𝘂 𝗲𝘁 𝗷𝗮-𝗺𝗲𝗻𝗻𝗲𝘀𝗸𝗲?


Ender du opp med å alltid hjelpe til, ta ansvar eller gjøre ting som du strengt tatt skulle slippe? Da er det på tide å rydde i dette.


Vi trenger positive mennesker som sier ja, men ikke når det går på bekostning av gleden og energien. Kanskje til og med helsen?


Det er ikke så lett å bare trykke på en knapp og plutselig tør å si nei når du trenger. Men som med alle ting, blir du bedre ved øving𝟮. 𝗕𝗿𝘂𝗸𝗲𝗿 𝗱𝘂 𝘁𝗶𝗱𝗲𝗻 𝗱𝗶𝗻 𝘁𝗶dssluk?


Noen sier de ikke har tid til å trene, gå tur, bake eller gjøre en ryddeprosess hjemme. Men ved et raskt sjekk på mobilen, så vises det timevis av tid brukt på sosiale medier og nettet i løpet av en uke.Jeg ble selv overrasket forrige gang jeg sjekket tidsbruken på min telefon, og der var appen TikTok verstingen. Etter jeg ble bevisst på dette, har jeg gjort positive endringer.


Hvilke tall kommer frem hos deg, når du sjekker tidsbruken på telefonen din?dame med mobil. Rydd digitalt for å få mer ro

𝟯. 𝗦𝗲𝗹𝘃𝗸𝗿𝗶𝘁𝗶𝗸𝗲𝗿𝗲𝗻


Vi kjenner alle til den. Hvorfor lar vi den ofte styre litt for mye?


Ja, noe av det handler om ting andre har sagt og gjort mot oss, og som har satt sine spor. Men hvorfor skal vi gjenta disse tingene til oss selv fortsatt?


Et steg i rett retning er når du tar den selvkritiske stemmen på fersk gjerning. "Der var du igjen ja!"


Noen ganger vil selvkritikeren beskytte deg, men det handler om å finne ut når den er nyttig, og ikke.Rydde frem mer tid og energi?


Hva hadde du drømt om å gjøre mer av, hvis du fikk ryddet frem både mer tid og energi?


Bruk gjerne penn og papir og skriv det ned. Da får du mer tydelig frem for deg hva du har å strekke deg mot, og positive endringer du kan gjøre for å nå dit- Monica


Sertifisert KonMari konsulent / profesjonell ryddehjelp og organisering

Rydd deg fri AS


 

Les også:

  • Tips for å ta en sesongrydding for vår og sommer

  • Bomkjøp skaper rot. Hvor mange av disse har du vært borti?

Comments


bottom of page