top of page
Søk
  • Monica E. Moltumyr

Hva rydding hos kunder har lært meg, som du også kan dra nytte av.

Oppdatert: 22. apr. 2022


Det er så lærerikt å jobbe med profesjonell rydding og organisering gjennom KonMari metoden!


En del kunnskap kan læres fra bøker, men mye må erfares. Jeg ønsker å dele noen av erfaringene mine med deg, slik at du også kan dra nytte av dem.


Ryddig skuff. Rydde og organiserings tjenester hos kunder

Rydding hjemme hos kunder - viktige lærdommer1. Ikke start uten et mål


Skal du gjøre noe som krever litt, for eksempel en større opprydding trenger du å vite noe om hvor du vil ende opp.


Se for deg målet ditt. Hvordan skal det se ut og føles? Hva gleder du deg til i andre enden? Kanskje handler det blant annet om oversikt, mindre stress eller ønske om mer fornuftig bruk av tid?


Jeg har sett mange ganger at kunder som har tenkt gjennom målsettingen sin, får veldig god nytte av det!2. Oppstarten kan skje når som helst


Ofte kan det friste å tenke at arbeidet skal settes i gang i fremtiden et sted. Kanskje om et par måneder, når dagene blir lysere eller kanskje når sommeren er over?


Sunne valg, enten det handler om kosthold, trening eller opprydding hjemme kan både gjøres og startes hele året. Hvis oppstarten forskyves fordi en venter på den perfekte tiden, vil den tiden kanskje aldri komme.


3. Rydd i det letteste først


Noen har for eksempel et papirkaos uten like og ønsker derfor starte oppryddingen der. Det kan bli demotiverende å starte med noe som er lite lystbetont. Gjør unna ting som både føles lettere og gir en større synlig fremdrift, aller først.


I tillegg trengs det kanskje å rydde plass til papirer som skal beholdes?


Papirer er viktig å rydde i når tiden er inne, og KonMari metoden har en super fremgangsmåte for å få system!4. Rydd etter kategorier


Dette har du sikkert hørt før, men jeg må understreke hvor viktig det faktisk er. Selv om du ønsker å ordne opp i en bod eller et kjøkken, er det ikke noe problem å rydde og organisere gjennom kategorier.5. Bruk oppbevaring du allerede eier


Det er så mye fin oppbevaring å få tak i!


Mot slutten av en opprydding kan det være helt rett å kjøpe inn noe nytt for å få det estetisk penere eller kanskje få bedre utnyttelse av plass.


Hos nesten alle kunder jeg vært hos, er det blitt minimalt med ekstra innkjøp av oppbevaring, siden de fra før av hadde det meste de trengte. Kanskje gjelder det deg også?


Ryddig skuff med klær. Ryddehjelp, organisering hjemme Oslo, Skien
Herlig oversikt

6. Orden rundt deg er lik mer orden i hodet


Hjemmet vårt skal dempe stress, ikke være årsaken til det.


Joda, noen ganger har vi mange baller i luften og hverdagen kan føles hektisk. Noe annet ville være et glansbilde fra sosiale medier.


Omgivelser kan gi støtte til både aktivitet og hvile, hvis du har en sunn orden. Grunnen til at jeg sier sunn orden, er at her må vi snakke om balanse. Det trenger ikke bli perfekt, men bra nok til at livet kan leves på en god måte.7. Du kan få det bedre, uansett utgangspunkt


Kanskje tenker du at det kreves en viss stil, god plass eller et moderne hjem for å ha det organisert og fint?


Jeg har tatt oppdrag i alt fra veldig små leiligheter og til større hus av både nyere og eldre modell. Så lenge en siler ut overflod og går systematisk frem for å plassere det en trenger og er glad i, kan det bli mye bedre uansett utgangspunkt.


Katter i stue. ryddehjelp
Sorry, bare måtte snike inn et kattebilde

Opprydding gir gode ringvirkninger


Tar du en opprydding med KonMari metoden sin gode fremgangsmåte, kan du finne ut finne ut hva du trenger, og rydder plass til det hjemmet (og livet) du vil ha.


På sikt, gir organisering og systemer en lettelse som forplanter seg utover. Du får det ikke bare mer ryddig rundt deg, men stresset går ned og du sparer masse tid.


Det kan kreve litt å komme dit, men du kan greie det. Bare ta ett steg om gangen.


Blir totalen av organiseringen for stor å ta alene, hjelper jeg gjerne.


Monica


Sertifisert KonMari konsulent / profesjonell organiserer

Rydd deg fri AS

 

Les også:

bottom of page