top of page
Søk
  • Forfatterens bildeMonica E. Moltumyr

Gjenbruk oppbevaring, spar penger og miljø

Oppdatert: for 4 døgn siden


Du kan spare tusenvis på å gjenbruke oppbevaring, og du skal få 6 konkrete tips til hva du kan bruke.


Ikke bare gjør du deg selv en tjeneste, men du gjør en innsats for miljøet ved å stige litt ut av forbruksspiralen


ryddige hyller og kurver. Gjenbruk oppbevaring

6 tips til oppbevaring du kan gjenbruke


Bærekraftig rydding og organisering er absolutt mulig!Tips 1: Emballasje fra nettbrett og mobiltelefoner


Stødig og solid emballasje kan gjenbrukes til mye forskjellig. For eksempel en kontorskuff kan deles inn med lave bokser av ulik størrelse som kan huse kontorrekvisita.


Se for deg skuffen som et slags puslespill hvor de ulike boksene plasseres. Gjenbruk også tomme smykkeesker eller noe fargerikt du har spart på bare fordi du synes det var pent.Tips 2: Plastkasser


Hvis du rydder og siler ut i en god rekkefølge, vil du sannsynligvis ta farvel med mye hyllefyll. Da blir det ofte en god del plastkasser ledig til senere bruk.Så fort du har fått en ledig kasse, er det lurt å legge den klar sammen med alle de andre som også er tomme. På den måten kan du etter hvert høste fra disse hvis behovet melder seg. Og skulle berget av ledig oppbevaring bli gigantisk, kan du prøve å selge eller gi bort.Tips 3: Isbokser


Spiser du ikke is sier du? Hva er det som feiler deg, menneske! Neida, jeg skal ikke tulle.


Tomme isbokser er kanskje ikke estetisk tiltalende hvis du skal finne lekker oppbevaring til undertøyet ditt, men kan funke kjempefint for eksempel til soneinndeling av mindre ting i en bod eller et vaskerom for eksempel. Slike bokser tåler fukt og er holdbare.


En gang organiserte jeg nesten et helt vaskerom hos en kunde, bare ved hjelp av diverse isbokser hun hadde spart på. Klikk her for å se bildet fra ett av skapene hennes.


Under kartleggingssamtalen var det tydelig hun brant for gjenbruk og miljø, derfor ble det en rettesnor under hele prosjektet


syltetøyglass med krydder. Gjenbruk av lagring og oppbevaring for miljøet

Tips 4: Syltetøyglass


Syltetøyglass kan gjenbrukes til mye. For eksempel kan du fylle dem med nøtter, krydder eller diverse miks til topping på frokostblandingen. De er også fine til å lage kjøleskapsgrøt i eller for å legge frø til spiring.


Disse glassene er av en kvalitet som er trygg å oppbevare mat i, og du slipper å tenke på skumle stoff som kan smitte over. Ikke alle typer glass og plastikk er egnet til å være i direkte kontakt med mat. Se etter glass og gaffel symbolet for å være sikker.


Syltetøyglass kan også brukes til å lagre hobbysaker som strikkepinner og heklekroker, hvis du ønsker å ha disse vertikalt lagret. Merk gjerne de ulike beholderne med hva slags størrelser som er plassert.Tips 5: Kurver av ulike typer


Gjennom årene har det vært mye forskjellig på oppbevaringsfronten, ikke minst når det kommer til kurver. Alt fra lyse til mørke, diverse flettede materialer, til mer sukkersøte kledd med stoff eller blondesløyfer.


Noen kurver er litt upraktiske med ujevn bunn for eksempel, men kan være fine til ting som ikke krever å stå støtt. Det viktigste er at du bruker det du liker, uten å tenke så mye på om designet er på mote akkurat nå.


Her ser du eksempel på et bilde hos en kunde, hvor jeg brukte en flettekurv for å dempe det litt stramme inntrykket i hyllen. Hun ønsket å gjenbruke oppbevaring, og flere steder ble det blandet nytt og gammelt.


Liker du best symmetri i hyllene skal tro, eller kan du tenke deg å mikse litt former og materialer enkelte steder?Tips 6: Magasinholdere


Magasinholdere kan brukes til mer enn bare ukeblad og papirer. Og utformingen er slik at du kan utnytte en liten restplass på en hylle, som normalt sett ikke ville ville rommet en ekstra kurv eller boks.


Klikk her, for å se konkret eksempel fra et organisert hobbyskap. På dette bildet ble det brettet og plassert mindre stoffrester.


Andre ting du kan stable i en magasinholder er for eksempel drikkeflasker eller ruller med søppelposer og sekker. Kanskje kommer du på enda flere ting?Gjenbruksmuligheter i ditt hjem?


Gjenbruk av oppbevaring og andre ting er helt topp, både med tanke på alle tusenlappene du kan spare, og det viktige miljøperspektivet! ♡


Hvordan er dette i ditt hjem skal tro? Har du mye som kan gjenbrukes hvis du bare husker å kvitte deg med lagret overflod først?Lykke til!Monica E. Moltumyr


Sertifisert KonMari konsulent / profesjonell organiserer og ryddehjelp

 

Les også:


Comments


bottom of page