top of page
Søk
  • Forfatterens bildeMonica E. Moltumyr

8 ryddetips som sparer plass

Oppdatert: 24. des. 2022Det å spare plass eller oppnå en smart måte å bruke den på, er ofte en motivasjon for å gå i gang med rydding og organisering hjemme.


Kanskje har du allerede gjort en innsats, men så ble det ikke så god plass likevel?


Da skal du få noen ryddetips som bringer deg nærmere målet.


Ryddige hyller. Ryddetips sparer plass

Ryddetips og innspill som sparer plass1. Eier du for mange ting?


Hvis plassmangelen handler om overflod, er det noe du kunne gjort annerledes?


Kanskje har du ønsket å beholde alle ting som gir deg glede, men i blant kan gleden handle mye om å få bedre plass... og luft.


Siden jeg er KonMari ryddekonsulent og for det meste bruker KonMari metoden, anbefaler jeg alltid å sile ut og organisere i kategorier.


Tar du opprydding i en innholdsrik kategori må du i blant stille deg dette spørsmålet, "Er plassen denne gjenstanden krever, mer verdt, enn selve gjenstanden?"2. Vertikal lagring


Det å lagre vertikalt er smart, både for å få oversikt og god utnyttelse av plass. Bretter du for eksempel t-skjortene dine slik at de kan plasseres vertikalt, vil du få plass til dobbelt så mange, enn hvis alle henges opp i skapet.3. Multifunksjonsmøbler


Møbler som har flere enn bare én funksjon, blir kalt multifunksjonsmøbler.


Det fins både sittebenker, puffer og senger som er gode multifunksjonsmøbler. De kan du finne hos flere kjeder, og i forskjellige prisklasser.


Ekstra lagringsplass, skjult inne i møbelet er utrolig praktisk og vil være plassbesparende.


Bamse og teppe. Smart rydding og organisering. Ryddetipsene

4. Veske-i-veske metoden


Har du mange vesker? Test ut veske-i-veske metoden. Da putter du en mindre veske i en større, for å spare plass.


Det samme kan du gjøre med kofferter.


Selv om du noen ganger kan få plass til både tre og fire vesker og kofferter inne i hverandre, kan det bli irriterende om du må åpne mange for å komme deg inn til den du skal ha. Men test det gjerne ut, hvis du tror det vil fungere fint.5. Brems flommen inn


Nye ting på vei inn i hjemmet kan rote til systemet ditt. Når det er blitt organisert hjemme, vil du jo gjerne det skal forbli slik også.


Da er det helt essensielt at du bremser flommen som kommer inn. Neste gang du handler, kan du tenke, "en ting inn i hjemmet, en ting ut". Eller kanskje til og med to ut, i en periode?
6. Hent inspirasjon fra minimalisme


Det er mange grunner til å velge minimalisme. Selv om du ikke ønsker å leve livsstilen fullt ut, kan du likevel hente inspirasjon fra flere som lever på den måten. Ved å gjøre et raskt søk på Google eller YouTube, vil du finne gode tips og innspill.


Minimalisten Joshua Becker, er en av mine personlige favoritter.


Ryddig og minimalistisk stue. Ryddetips

7. Utnytt høyden


For eksempel i en bod er det lurt å utnytte høyden helt fra gulv til tak.


Skulle gulvet være veldig ujevnt og hyllene virker litt vinglete selv om de forankres, er vegghengte hyller et godt alternativ. De festes på skinner, og kan tilpasses i både høyde og utforming.8. Kvitt deg med emballasje


Mange sparer på emballasje i tilfelle de skal få bruk for den. Noen esker og bokser kan være kjekke å gjenbruke, men langt fra alle. Emballasje tar i mange tilfeller mye plass.


Men hva med innpakningen på diverse mat og tørrvarer?


Det er ikke alltid det er hensiktsmessig å dekantere alle tørrvarer. Men har du begrenset plass på kjøkkenet, vil du spare plass ved å kjøpe beholdere til for eksempel frokostblandinger.


Vær litt kritisk til hva du heller over i en annen beholder, og hva slags variant du velger. Det skal jeg blogge litt om ved en senere anledning.Håper ryddetipsene og innspillene blir til god hjelp for deg!Monica


Sertifisert KonMari konsulent / profesjonell ryddehjelp og organisering

Rydd deg fri AS

 

Les også:

Comments


bottom of page