top of page
Søk
  • Forfatterens bildeMonica E. Moltumyr

Rydde og organisere kjøkkenet? 5 fordeler

Oppdatert: 30. mar.


På tide å rydde og organisere kjøkkenet? Kanskje drømmer du om å få dette rommet skikkelig på stell, men mangler motivasjon?


Du skal få 5 herlige fordeler du kan glede deg til der fremme, når jobben er gjort.ryddig kjøkken. Rydde og organisere kjøkkenet

Rydde og organisere kjøkken - 5 fordeler


1. Bedre plass


90% av alle som tar en skikkelig opprydding på kjøkkenet, vil finne ting de har flere duplikat av, aldri bruker eller som spares på "i tilfelle".


Ved å ta en utsiling av overfloden, vil du få mer plass både på benken og i skap og skuffer.


Du får også ryddet plass til andre aktiviteter som ofte foregår på kjøkkenet. Hobby, lekser og kanskje til og med litt kontorarbeid?2. Lettere å finne ting


Det er skikkelig frustrerende å bruke masse tid på lete og grave frem noe som ligger utilgjengelig, eller mikset inn mellom andre ting. Ofte kan det skje at du handler inn ting du hadde fra før av også, siden du ikke visste hva du hadde fra før.


Se for deg at du åpner en skuff eller en skapdør, og med ett blikk får oversikt og lett finner alt du trenger. Dette kan du i stor grad oppnå i et godt organisert kjøkken.


Det er en glede å se hvordan kundene mine får frem potensialet som ofte ligger skjult bak rotet3. Mer gøy å lage mat


Det er mer gøy å lage mat når det er ryddig og oversiktlig rundt deg.


Personlig synes jeg det er lettere å spise sunt også når kjøkkenet er ryddig og organisert. Jeg tyr raskere til lettvint snacks på et stressende og småkaotisk kjøkken.


Har du merket en lignende effekt?


Dame lager mat i et organisert og ryddig kjøkken.

4. Enklere å holde rent


Enkel rengjøring er et stort pluss!


Åpne flater som er lette å tørke av, skap og skuffer med luft og rom for å komme til. Herlig!


Det forresten lurt å ha minst mulig stående på benken. Tenk så mye kjappere det går å vaske når ikke alt mulig må ryddes bort først, og deretter settes tilbake etterpå.


Om du må ha noe på kjøkkenbenken, prøv å begrens det til ting som blir brukt daglig.5. Du sparer tid


Bare 5 minutter unødvendig tidsbruk hver dag, utgjør over en halvtime hver uke.


Har du et enkelt organisert kjøkken, vil du merke at du sparer tid.


Og blir hele hjemmet ryddet og satt i vedlikeholdsvennlige systemer, vil tidssparingen utgjøre flere timer i løpet av en måned.
Ryddetips på tampen - ikke glem detteSiden jeg er KonMari konsulent, pleier jeg å hjelpe kundene mine rydde, organisere og lage systemer etter kategorier, ikke bare rom for rom.


Derfor nå som du skal få orden på kjøkkenet ditt, ikke lås deg bare til dette ene rommet, men tenk kjøkkendiverse som en hel kategori.


Hvilke andre steder i hjemmet ditt oppbevarer du ting relatert til kjøkken, servering og mat?


Tar du grunnryddingen på den måten ender du opp med ikke bare et mer ryddig kjøkken, men flere andre områder blir penere, ryddigere og bedre organisertLykke til!


Skulle du trenge hjelp, ta gjerne kontakt. Sammen kan vi finne ut av hvordan du kan få et oversiktlig kjøkken som gir glede!

Hilsen Monica E. Moltumyr


Sertifisert KonMari konsulent / profesjonell ryddehjelp og organisering

 

Les også:

Comments


bottom of page