top of page
Søk
  • Forfatterens bildeMonica E. Moltumyr

Rydde og organisere kjøkkenet? 5 fordeler

Oppdatert: 30. jun.


På tide å rydde og organisere kjøkkenet? Kanskje drømmer du om å få dette rommet skikkelig på stell, men mangler motivasjon?


Her får du 5 herlige fordeler du kan glede deg til der fremme, når jobben er gjort.


ryddig kjøkken. Rydde og organisere kjøkkenet

Rydde og organisere kjøkken - 5 fordeler


1. Bedre plass


90% av alle som tar en skikkelig opprydding på kjøkkenet, vil finne ting de har flere duplikat av, aldri bruker eller som spares på "i tilfelle".


Ved å ta en utsiling av overfloden, vil du få mer plass både på benken og i skap og skuffer.


Du får også ryddet plass til andre aktiviteter som foregår på kjøkkenet. Hobby, lekser og kanskje til og med litt kontorarbeid?2. Lettere å finne ting


Det er så frustrerende å bruke masse tid på lete eller grave frem noe som ligger utilgjengelig, eller mikset inn mellom andre ting.


Se for deg at du åpner en skuff eller en skapdør, og med ett blikk får oversikt over alt du trenger. Dette kan du i stor grad oppnå i et godt organisert kjøkken.3. Mer gøy å lage mat


Det mer gøy å lage mat når det er ryddig og oversiktlig rundt deg.


Personlig synes jeg det er lettere å spise sunt også når kjøkkenet er ryddig og organisert. Jeg tyr raskere til lettvint snacks på et stressende og småkaotisk kjøkken.


Har du merket en lignende effekt?


Dame lager mat i et organisert og ryddig kjøkken.

4. Enklere å holde rent


Enkel rengjøring er et stort pluss.


Åpne flater som er lette å tørke av, skap og skuffer med luft og rom for å komme til. Herlig!


Det forresten lurt å ha minst mulig stående på benken. Tenk så mye kjappere det går å vaske, når ikke alt mulig må ryddes bort først og deretter settes tilbake etterpå.


Om du må ha noe på kjøkkenbenken, prøv å begrens det til ting som blir brukt daglig.5. Du sparer tid


Bare 5 minutter unødvendig tidsbruk hver dag, utgjør over en halvtime hver uke.


Har du et enkelt organisert kjøkken og hjem, vil tidsparingen utgjøre opp til flere timer, bare i løpet av en uke.Ryddetips på tampen - ikke glem detteSiden jeg er KonMari konsulent, pleier jeg hjelpe kundene mine rydde og organisere etter kategorier, ikke bare rom for rom.


Så hvis du nå kjenner mer motivasjon for å ta tak i kjøkkenet ditt. Ikke lås deg fast til bare dette rommet, siden du sannsynligvis har kjøkkenting også spredt for eksempel i boden og skjenken i stua?


Kanskje ender du på den måten opp med ikke bare et mer ryddig kjøkken, men flere andre områder blir penere, luftige og mer organisert


Lykke til!


Skulle du trenge hjelp til jobben, ta kontakt. Sammen kan vi finne ut av hvordan du kan få et kjøkken som gir glede!Hilsen Monica


Sertifisert KonMari konsulent / profesjonell ryddehjelp og organisering

Rydd deg fri AS

 

Les også:

bottom of page