Søk
  • Monica E. Moltumyr

5 fordeler ved å organisere kjøkkenet

Oppdatert: 15. sep.


Vil du gjerne ha et ryddig og organisert kjøkken? Kanskje drømmer du om en skikkelig opprydding, men mangler motivasjon?


Da håper jeg disse fordelene kan fungere som en boost til å både sette i gang og holde ut til målet er nådd. Du kan greie det!


Jeg har også et lite ryddetips på tampen, som du kan ta med deg før du starter å organisere.


Ryddig kjøkken. Organisere og rydde kjøkkenet.

Ryddig og organisert kjøkken - 5 fordeler


1. Bedre plass


90% av alle som tar en skikkelig opprydding på kjøkkenet, vil sannsynligvis finne ting de har flere duplikat av, aldri bruker eller som spares på "i tilfelle".


Ved å ta en utsiling og deretter organisere ting på en bedre måte, vil du få mer plass både på benken og i skap og skuffer.


Du får også ryddet plass til andre aktiviteter som foregår på kjøkkenet. Hobby, lekser og kanskje til og med litt kontorarbeid?2. Lettere å finne ting


Når ting ikke er stablet og stappet, i alle kriker og kroker, får du bedre oversikt. Det blir lettere å finne ting du trenger for å lage mat, og i tillegg blir det mindre matsvinn.


Det er jo så irriterende når du har handlet inn noe og plutselig finner ut at du hadde både en og to av samme fra før av.3. Mer gøy å lage mat


Det mer gøy å lage mat på et ryddig kjøkken. Og når du i tillegg organiserer kjøkkenet slik at ting er lett tilgjengelig, gir det en positiv boost.


Personlig synes jeg det faktisk er lettere å spise sunt når kjøkkenet er ryddig og organisert. Jeg tyr raskere til lettvint snacks på et småkaotisk kjøkken.


Har du merket en lignende effekt?


Lage mat. Rydde og organisere kjøkkenet

4. Enklere å holde rent


Enkel rengjøring er et stort pluss.


Åpne flater som er lette å tørke av, skap og skuffer med luft og rom for å komme til. Herlig!


Det forresten lurt å ha minst mulig stående på benken. Tenk så mye hurtigere det går å vaske, når ikke alt mulig må ryddes bort først og deretter settes tilbake etterpå.


Om du må ha noe på kjøkkenbenken, prøv å begrens det til ting som blir brukt daglig.5. Du sparer tid


Bare 5 minutter unødvendig tidsbruk hver dag, utgjør over en halvtime hver uke.


Ta et lite tidsregnestykke over tiden du bruker på leting for eksempel.


Har du et enkelt organisert kjøkken og hjem, vil tidsparingen utgjøre opp til flere timer i løpet av en uke.Ryddetips på tampen - ikke glem detteSiden jeg er KonMari konsulent, pleier jeg hjelpe kundene mine rydde og organisere etter kategorier, ikke bare rom for rom.


Så hvis du nå er klar for å ta tak i kjøkkenet ditt. Ikke lås deg fast til bare dette rommet, siden du sannsynligvis har kjøkkenting spredt for eksempel i boden og skjenken i stua.


Dette gjelder både mat og utstyr.


Samle sammen etter kategorier, sorter, sil ut og deretter plasser. Kanskje ender du på den måten opp med ikke bare et mer ryddig kjøkken, men også flere andre områder blir penere og mer organisert.


Lykke til!


Skulle du trenge hjelp til noe, håper jeg du tar kontakt med meg.Hilsen Monica


Sertifisert KonMari konsulent / profesjonell organiserer

Rydd deg fri AS

 

Les også: