top of page
Søk
  • Forfatterens bildeMonica E. Moltumyr

Organisere kjøkkenet? 5 fordeler du kan oppleve

Oppdatert: 17. jan.


Vil du gjerne rydde og organisere kjøkkenet? Kanskje drømmer du om å få dette rommet skikkelig på stell, men mangler motivasjon?


Her får du noen fordeler du kan oppleve når jobben er gjort! Da har du noe å glede deg til i andre enden.


Organisere kjøkken. Rydd deg fri

Organisert og ryddig kjøkken - 5 fordeler


1. Bedre plass


90% av alle som tar en skikkelig opprydding på kjøkkenet, vil sannsynligvis finne ting de har flere duplikat av, aldri bruker eller som spares på "i tilfelle".


Ved å ta en utsiling og deretter organisere ting på en bedre måte, vil du få mer plass både på benken og i skap og skuffer.


Du får også ryddet plass til andre aktiviteter som foregår på kjøkkenet. Hobby, lekser og kanskje til og med litt kontorarbeid?2. Lettere å finne ting


Lite er så frustrerende som å bruke masse tid på lete og kanskje ende opp med å kjøpe inn noe det viste seg at du allerede hadde fra før av.


Når ting ikke er stablet og stappet i alle kriker og kroker, får du bedre oversikt. Det blir mye lettere å finne ting du trenger å bruke.3. Mer gøy å lage mat


Det mer gøy å lage mat på et ryddig kjøkken. Og når du i tillegg organiserer kjøkkenet slik at ting er lett tilgjengelig, gir det en positiv boost.


Personlig synes jeg det faktisk er lettere å spise sunt når kjøkkenet er ryddig og organisert. Jeg tyr raskere til lettvint snacks på et småkaotisk kjøkken.


Har du merket en lignende effekt?


Dame lager mat i et organisert og ryddig kjøkken.

4. Enklere å holde rent


Enkel rengjøring er et stort pluss.


Åpne flater som er lette å tørke av, skap og skuffer med luft og rom for å komme til. Herlig!


Det forresten lurt å ha minst mulig stående på benken. Tenk så mye hurtigere det går å vaske, når ikke alt mulig må ryddes bort først og deretter settes tilbake etterpå.


Om du må ha noe på kjøkkenbenken, prøv å begrens det til ting som blir brukt daglig.5. Du sparer tid


Bare 5 minutter unødvendig tidsbruk hver dag, utgjør over en halvtime hver uke.


Har du et enkelt organisert kjøkken og hjem, vil tidsparingen utgjøre opp til flere timer i løpet av en uke.Ryddetips på tampen - ikke glem detteSiden jeg er KonMari konsulent, pleier jeg hjelpe kundene mine rydde og organisere etter kategorier, ikke bare rom for rom.


Så hvis du nå er klar for å ta tak i kjøkkenet ditt. Ikke lås deg fast til bare dette rommet, siden du sannsynligvis har kjøkkenting spredt for eksempel i boden og skjenken i stua?


Samle sammen etter kategorier, sorter, sil ut og deretter plasser. Kanskje ender du på den måten opp med ikke bare et mer ryddig kjøkken, men flere andre områder blir penere, mer luftige og organisert


Lykke til!


Skulle du trenge hjelp til noe, håper jeg du tar kontakt.Hilsen Monica


Sertifisert KonMari konsulent / profesjonell ryddehjelp og organisering

Rydd deg fri AS

 

Les også:

bottom of page