top of page
Søk
  • Forfatterens bildeMonica E. Moltumyr

Hvordan rydde og organisere soverommet?

Oppdatert: 27. sep. 2023


På tide å rydde og organisere soverommet? Er det ikke den fredelige oasen du drømmer om? Soverommet er faktisk ett av de viktigste stedene hjemme når det kommer til følelsen av ro og velvære.


Ved å ha et organisert soverom og sørge for omgivelser som gir et løft – vil du merke en positiv forskjell! Bedre søvn er også en hyggelig bonus.


Tipsene du får i dag, er veldig inspirert av Marie Kondo sin KonMari ryddemetode, som gir deg muligheten til å få et hjem som gir mer glede.


Ryddig, organisert og minimalistisk soverom

Er du klar for å brette opp ermene og sette i gang? For å komme helhjertet i mål er en ting er viktig å gjøre først...Visualiser ditt ideelle soverom


Skal du organisere soverommet, er det smart å vite hva du faktisk ønsker å oppnå i andre enden. Når du vet noe om målet ditt, er det lettere å ta de rette stegene for å nå dit.


La meg hjelpe deg litt i gang.1. Hvordan ønsker du soverommet skal se ut?


Hvilken stil trives du med, hva er det som er deg? Slapper du best av med få ting rundt deg? Hva slags omgivelser ville fått deg til å virkelig trives?


Finn gjerne inspirasjon online, men vær mer opptatt av du trives med rent personlig, enn hva som er den siste trenden.2. Hvordan ønsker du å føle deg på soverommet?


Savner du å føle mer trygghet og lunhet? Vil du ha mer av "hotellfølelsen"? Ønsker du mer romantikk?Kjenner du en godfølelse bare ved tanken på resultatet som ligger der fremme? Så bra! Da er du klar for neste steg.Rydde og organisere soverommet


Tenker du at det første du må gjøre er å dra for å kjøpe kurver til hyllene, nytt delikat sengetøy og en myk lesestol? Ikke noe i veien med det hvis behovet er reelt, men vent litt...


Jobben med å rydde, sile ut og organisere i forkant, er helt essensiell for å gjøre de rette innkjøpene i ettertid.


I mange tilfeller blir det ikke nødvendig å kjøpe noe i det hele tatt


Stol, klær og bøker. Organisert og ryddig soverom.

Rydd etter kategorier.


Tenk igjennom hva slags kategorier du har på soverommet. Er det litt kaos der inne og mye av rotet er i kategorien klær – er det lurt å ta for seg den kategorien først.Behold det som gir glede og nytte. Resten kan forlate hjemmet, enten ved at du kaster, selger eller gir bort.


Kategorier som befinner seg på et soverom kan variere mye. Kanskje har du bøker, papirer, kontorrekvisita, pynteting, gamle brev og bilder?Hva med plassering og oppbevaring, etter ryddingen?


Når det gjelder hva som er lurt å gjøre, avhenger det blant annet av lagringsmuligheter, hvor mye du eier pluss andre personlige hensyn.


Men jeg vil gjerne gi deg noen universelle tips, slik at du kan komme enda et skritt på veien.


  • Plasser like ting på likt sted eller i nærheten av hverandre.

  • Vertikal lagring av klær gir god oversikt. KonMari bretting fungerer helt supert.

  • På hyller høyt oppe i skapet fungerer stabling av klær bra, så sant du ikke vil legge plaggene vertikalt i bokser som lett kan løftes ned.

  • Del lagring i soner der det er hensiktsmessig. Fine skoesker, lokk og lignende beholdere kan gjerne gjenbrukes, i stedet for å kjøpe nytt.


Ekstra tips til soverommet


  • Tenk over rommets funksjon. Oppbevar hovedsakelig ting som støtter opp under det soverommet skal brukes til.

  • Klær avgir støv og kan skape dårlig inneklima. Gå for lukket lagring, slik at du får mest mulig ren luft i lungene, og i tillegg får dempet visuell støy.

  • Har du et møbel på soverommet som fungerer mest som en dumpeplass? Vurder om det kan tas bort for å få en dytt i riktig retning når det kommer til nye og gode vaner.

  • Vær selektiv på hva slags bilder du henger opp. Ikke velg melankolske og tunge motiv, men gå for det som symboliserer ro og noe godt for deg.Er du klar for å sette i gang med oppryddingen?


Lykke til! Jeg håper du kommer helt i mål.Hilsen Monica


Sertifisert KonMari konsulent / profesjonell ryddehjelp og hjemmeorganisering

 

Les også:

Comments


bottom of page