... fortsettelse mer om meg 

Mange år var jeg i regnskapsbransjen, men jeg følte meg ikke hjemme der. Det var ikke det jeg ønsket å jobbe med, men jeg våget ikke å gjøre endringer. 

I  2017 kom jeg over Marie Kondos bøker, «Magisk opprydding» og «Mer ryddemagi». Her beskrev hun en rydde- og organiseringsmetode som fremstod veldig effektiv og varig. Og det viste seg med tiden at metoden ikke bare gjorde endringer i hjemmet mitt, men i måten jeg tenkte på... 

 

 

 

 

 

 

KonMari metoden fikk en så positiv innvirkning på mitt liv som over-stresset småbarnsmor at jeg bestemte meg for å satse. Jeg ville skifte yrke for å kunne ha muligheten til å hjelpe mennesker oppleve noe like verdifullt som jeg gjorde. Det var jo egentlig mennesker jeg hadde lyst til å jobbe med. Og da i en jobb der jeg kunne være med på å gi noen et bedre liv.

I hele mitt voksne liv har jeg likt orden, men brukte så mye tid på det.  Jeg følte jeg «aldri» ble ferdig og kjente på mye frustrasjon. Det jeg har lært, sparer meg for flere timer unødvendig tidsbruk hver eneste uke og jeg har fått en mer positiv og takknemlig tenkemåte. I tillegg er jeg mye mer tilstede i det jeg gjør, enten jeg er sammen med barna mine eller har egentid på trening. 

Jeg ble fascinert over ringvirkningene utover i livet mitt da jeg organiserte på denne måten. Overføringsverdien til andre områder var uventet stor. Dette er noe jeg kommer til å blogge om fra tid til annen. Så følg med 😊

Hvordan blir en KonMari konsulent?

Dette er en ganske tidkrevende opplæring og det er ikke hvem som helst som får lov til å starte på eller gjennomføre utdanningen. Dette er hva jeg måtte gjennom:

  1. Lese Marie Kondo sine bøker for å ha grunnlaget på plass.

  2. Gjennomføre metoden på absolutt hele hjemmet sitt. Bildebevis må sendes til KonMari-teamet. Ikke bare bilder av rom, men også fra inne i skap. Blir disse godkjent får en gå til neste steg.

  3. Seminar i London eller New York. Her fordyper vi oss i fagstoffet og får mye informasjon som ikke står i bøkene.

  4. Finne to prøve-klienter. Den ene skal gjennomgå minst en kategori, den andre må gjennomgå alle fem kategoriene. I tillegg til prøveklientene jobber en sammen med sine "vanlige" klienter/kunder. 

  5. Rapportskriving etter hver organiserings-økt hos prøve-klientene. Disse skrives på engelsk og skal være veldig grundige. Hver av rapportene er som en salgs «delprøve» og hvis en rapport ikke er bra nok, vil den bli avvist eller bedt om ytterligere informasjon. Bilder må tas ved hver rydde økt. En må jobbe minimum 30 timer sammen med prøve-klientene og i de fleste tilfeller blir det mye mer for å komme gjennom alle kategoriene og absolutt alt de eier i hjemmet sitt.

  6. Blir alle rapporter godkjent får en lov til å gå til siste steg.

  7. Skriftlig eksamen.

  8. Videointervju med en person fra KonMari-teamet.

 

Hvis en består eksamen, er sertifiseringen på plass!

 Bilde fra seminar i London - 2019

Rydd deg fri AS

Bølehøgda

3746 Skien

Telefon: 976 61 479

  • Facebook Social Ikon
  • Instagram

©2020 av Rydd deg fri AS.

Personvernerklæring