top of page
Søk
  • Forfatterens bildeMonica E. Moltumyr

Urealistisk rydding? Lar du tingene dine stoppe deg?

Oppdatert: 12. apr.


Når noen virkelig skal rydde og organisere hjemme, ønsker vi iblant noe som er fysisk umulig. Flere ganger handler det om plassen tilgjengelig, versus antall ting du vil beholde.


Kan du tenke deg å finne en bærekraftig løsning som ikke bare handler om å få plass til stadig mer?


Det vil gi en lettelse som blir større enn du tror.


sofa på skrå. Rydd og sil ut i ting du eier hjemme


Rydde og organisere - men prøve å få plass til ALT?


Under en større ryddeprosess føles det ofte enklere å prøve og få plass til alt, i stedet for å måtte kjenne på negative følelser når du skal kvitte deg med noe.


Og det er ikke måte på hvor mange ganger ordene "i tilfelle", "tenk om" og "åh dette minner meg om..." vil poppe innom tankene dine når eiendeler skal siles ut. Selv når det snakk om ting du har i overflod.


Rent psykologisk er vi mennesker skapt slik at vi gjerne sparer på ting for å sikre oss. Programvaren vår er lik den vi hadde for mange tusen år siden, og da handlet jakt og samling om ren overlevelse.


Så hvordan skal du greie å gå imot dette instinktet? Ja, så sant det ikke dreier seg om ren samlemani?


Kunnskap er en av nøkleneHjernen din vil beskytte deg


Den kloke, gode hjernen din vil beskytte deg mot ubehag. Men når du lærer deg at hjernen er litt overbeskyttende iblant, kan du lettere greie å gjennomføre en ryddeprosess.


Det du også tåler, er å stå i noen blaff av ubehag innimellom nettopp fordi du sikter mot et godt og ryddig mål der fremme.avslappende uteområde med bringebær i skål. Rydd deg fri fra rot

Hvor starte rydding og utsiling?


Er du lei av å leke Tetris i skapene dine for å prøve å finne plass, og mye du eier har ligget ubrukt i mange år? Du fortjener å ha et harmonisk og godt hjem, med plass til ting som gir glede og nytte.


KonMari metoden har en god struktur og rekkefølge i hvordan starte utsilingen og ryddingen, enten du vil gjøre alt alene eller ønsker hjelp fra en profesjonell organiserer.


Håper du bruker kunnskapen i dette innlegget som en gnist for å komme i gang. Og blir det for vanskelig eller omfattende, ta gjerne kontakt med meg :)Monica E. Moltumyr

Sertifisert KonMari konsulent / profesjonell organiserer og ryddehjelp

Rydd deg fri AS 

 

Les også:


  • Kunde- "Jeg opplevde en byrde som ble tatt vekk. Nå har jeg favorittene mine som jeg er glad i. Hjemmet og skapene føles mer luftig selv om jeg beholdt alt jeg ønsket"

  • Rydde hjemme  4 holdninger som kan ødelegge ryddeprosessen

Comments


bottom of page