top of page
Søk
  • Forfatterens bildeMonica E. Moltumyr

En sommer med lave skuldre

Oppdatert: 13. mar.


Hvordan har sommeren vært for deg hittil? Har du hatt litt lave skuldre og kost deg på de fine dagene? Eller har du kjent på tanker om "skulle gjort" eller "burde rekke"?


Du trenger så inderlig å la humla suse litt iblant, helt uten at samvittigheten skal surre det til.


Det er ikke noen ekstra late uker fra tid til annen, som gjør at vi får rot hjemme eller kaoset melder seg i klesskapet.


Humle i blomst. Stress ned.

Den undervurderte hvilen


Se bare på forandringene i naturen og fasene som er der. Til og med naturen trenger hvile, for å blomstre på nytt i en ny vår. Dette gjelder deg også.


Det er nesten som at vi må "skyndte oss å hvile" når sommerferien kommer, men mange bruker den første uka til å bli vant med det lavere tempoet, før hverdagen plutselig er i gang igjen.


Kjenner du deg igjen?


Jeg er veldig fan av å legge inn regelmessig hvile hele året, og bruker ofte søndagene til nettopp det. Fremdeles sliter jeg litt med å ta en hel hviledag, uten dårlig samvittighet. Det er gammelt rusk som henger igjen ifra noen år siden, da jeg levde i et stress hamsterhjul.


Hvordan er dette for deg? Pleier du iblant å få dårlig samvittighet for ting du egentlig burde unne deg?Forskjellige typer rot


Et normalt hjem ser ikke strøkent ut til enhver tid. I et hjem hvor det bor mennesker blir det rot på kjøkkenet etter matlaging. Klær skal vaskes og brettes, og hvis barn har mange på besøk, ser det gjerne ut som det har gått av en sko-bombe i gangen.Det andre og mer negative rotet, som kanskje handler om overflod, dårlige systemer eller lite utnyttet plass er det som virkelig skaper stress på sikt.


Et ryddeprosjekt som tar tak i dette, kan fint deles opp i mindre porsjoner, og fordeles utover året. Du trenger ikke bruke flere uker på sommeren for å stress-rydde alene.


Jeg ønsker deg en god sommer videre! Bruk den på noe som er bra for deg og de du har rundt deg.


Hilsen Monica


Sertifisert KonMari konsulent / profesjonell ryddehjelp og organisering

 

Commenti


bottom of page