top of page
Søk
  • Forfatterens bildeMonica E. Moltumyr

Rydderevolusjonen

Oppdatert: 22. apr. 2022Rydderevolusjonen på TV 2 er det mange som har latt seg underholde av. Har du sett på det? Jeg har oppsummert flere av ryddetipsene, slik at du kan dra nytte av dem.


De som leder programmet går vel og merke ikke frem slik en KonMari konsulent ville jobbet, men likevel – en del gode tips kan du plukke opp.


Det settes også fokus på den store positive endringen du får, når hjemmet organiseres og overflod siles ut.


Klær. Rydderevolusjonen TV 2

"Rydderevolusjonen" viser vanlige familier


Vi får innblikk i hjemmet til høyst oppegående familier, som har opplevd at ting har akkumulert over mange år. Både egne vaner og innkjøp har virket inn, men også arv fra nær familie har gjort kaoset komplett.


I programmet er det noen gjengangere som vi ryddekonsulenter ofte møter på.Kjenner du deg igjen i noen av disse?


  • kategorier mikset sammen

  • mellomstasjoner for klær

  • stappfull og rotete bod

  • rot gjemmes i mer private rom

  • overflod av eiendeler

  • sentimental tilknytning til mange ting


Dro du kjensel på noen punkt? Alle kan gjøres noe med. Du trenger ikke gi slipp på nesten alle ting du eier heller, selv om det mange grunner til at flere velger minimalismeHvordan løse problemet med rot hjemme?


I programmet "Rydderevolusjonen", får vi sett hvor lurt det er med bevisstgjøring og oversikt over alt vi eier. En del likt som i den populære KonMari metoden


Ved hjelp av et stort team blir hjemmene til tv-familiene tømt. Alle gjenstander sorteres og vises frem i en stor hall. På den måten blir det lettere å gå metodisk frem, når favorittene skal velges ut.


Alle ting som beholdes, får sin designerte plass i skap og skuffer. På den måten vet alle hvor de skal finne ting, og hvor det skal legges tilbake etter bruk.


Ryddige planter. Ryddetips og rydderevolusjon

Ekstra tips fra "Rydderevolusjonen"Tenk gjenbruk og miljø


Hva er det du allerede eier som fortsatt kan brukes eller redesignes?


Er klær utvasket i fargen, men fremdeles fine i stoffet prøv tekstilfarge. Slitte bilderammer kan gjøres nye med litt spraymaling. Og har du dongeribukser som er for utslitt til å gi bort, hvorfor ikke klippe de opp og quilte et sengeteppe?


Men husk: Gode ideer om hobbyprosjekter og reparering, kan også skape rot hvis du ikke har tid til å gjennomføre.Rydd smart


Det er ikke lurt å starte hjemmeorganisering i feil ende. Da skjer det ofte at rotet kommer raskt tilbake igjen. Sil ut overflod og ting du ikke bruker, før du tenker plassering og pynt.


"Simplify before beautify".Bruk merkemaskin


Imens du kategoriserer og rydder er det lett å tenke, "dette kommer jeg alltid til å huske". Men har du kategorisert ting i et område du sjelden bruker, vil du ofte glemme hva du puttet hvor.


Enda en fordel med å bruke merkemaskin, er at andre i hjemmet ikke kan skylde på at de ikke vet hvor ting skal ligge...Få frem skattene dine


Eier du ting som er ekstra kjære for deg? Kanskje har du arvet noe eller har spesielle minner knyttet til en gjenstand?


Ikke la de begraves under andre, mindre viktige ting. Lag ett eller gjerne flere områder, hvor du lar skattene dine skinne.Sikt etter sunn orden, ikke perfeksjon


"Rydderevolusjonen" viser ikke frem glansbilde mål, men orden som folk flest kan få til, så lenge de tar tiden til hjelp.Kunne "Rydderevolusjonen" på TV2 vært bedre?


Ja, på noen punkt.


Siden jeg faktisk jobber med å hjelpe mennesker organisere hjemmene sine, får jeg litt ubehag over å se hvor mye enkelte deltagere blir presset på tid og bestemmelser. Det forekommer også noen litt ufølsomme kommentarer om rotet.


Programmet setter heldigvis likevel viktig fokus på hvor herlig det er å få et hjem med ro, god oversikt og glede.


Hva synes du? Ta gjerne kontakt for å si noe om ditt inntrykk.Monica


Sertifisert KonMari konsulent / profesjonell organiserer

Rydd deg fri AS

 

Les også:

תגובות


bottom of page