Søk
  • Monica E. Moltumyr

Hva skjer når du får profesjonell ryddehjelp hjemme?

Oppdatert: 27. feb.


Profesjonell ryddehjelp hjemme og generell hjemmeorganisering, er på vei til å bli mer vanlig i Norge. Hva kan egentlig forventes når du får denne typen hjelp?


Jeg tar utgangspunkt i måten en KonMari konsulent jobber på, siden det den sertifiseringen jeg har.


Klær. Profesjonell ryddehjelp hjemme og organisering

Aller første møte


En KonMari konsulent vil komme hjem til deg like diskret som en vanlig besøkende.


Første ryddeøkt startes ofte med en samtale, hvor du får sagt hva som er dine største utfordringer når det kommer til rot eller andre utfordringer. Vi snakker også om hva du ønsker å oppnå med å få profesjonell ryddehjelp hjemme.


Ofte vil mye av denne samtalen være unnagjort via telefon i forkant.Omvisning i hjemmet


Du gir en omvisning i hjemmet ditt. På denne omvisningen blir det tatt før-bilder for å ha til sammenligning, når jobben er ferdiggjort. Alle kunder bestemmer hva som skjer med bildene. De blir ikke brukt i fremtidig markedsføring, uten skriftlig tillatelse.


Hilse på huset?


Kanskje har du sett Marie Kondo eller andre konsulenter ta en «house greeting», før de setter i gang med oppryddingen? De kneler på gulvet og har en slags indre samtale eller meditasjon.


En "house greeting" har røtter i Marie Kondo sin Shinto religion. Et slikt ritual er ikke noe jeg personlig gjennomfører, men for de som ønsker er dette en fin måte å finne roen før oppstart.


Noe av tanken bak ritualet, som handler om å vise respekt og takknemlighet for hjemmet og eiendelene sine, er jeg veldig enig i.


Hvis du er nysgjerrig, står det mer om "house greeting" på Marie Kondo sine egne nettsider

Kvinne og klær. Ryddehjelp hjemme KonMari  konsulent

The power of the pile


Her mangler jeg en «sprek» oversettelse til norsk. Men hvis vi tar utgangspunkt i at du for eksempel ønsker hjelp i kategorien klær. Da kan de med fordel samles i ett område og gjerne i en haug.


Ved å få samlet ting på denne måten, vil du oppleve et wow-øyeblikk der det totale volum blir tydelig, og eventuelle duplikat blir lettere oppdaget. Opplevelsen vil også gi en ekstra drivkraft, frem mot å endre vaner som ikke er hensiktsmessige.


Ofte jobber vi i underkategorier, for å dele oppgavene i mindre og overkommelige mengder. Det skal føles bra og ikke for overveldende.Vi samarbeider


Du bestemmer hva som skal beholdes eller ikke. Konsulenten hjelper med det fysiske arbeidet og guider deg gjennom KonMari metoden. Noen ganger vil du oppleve at du står fast. Da vil du få innspill som kan være til hjelp.


Målet er ikke å kvitte seg med mest mulig, men å beholde det som gjør deg glad eller som du trenger.


Tingene som blir igjen, lagres etter et godt system som gir en god oversikt.


Oppbevaring med KonMari metoden


Lagring og oppbevaring er ikke det første som fokuseres på i KonMari metoden, men blir kronen på verket til slutt.


Ofte blir oppbevaringen enda mer optimalisert, når du har gått gjennom mer enn bare én eller noen få kategorier i KonMari metoden. Det er virkelig gøy å se hvordan puslespillet løser seg.


Marie Kondo sin egen bretteteknikk vil du også bli vist. Den er enkel å lære og gir en veldig god oversikt, siden du får mulighet til å plassere klær vertikalt i stedet for i bunker.


katt. Få det ryddig med konmari profesjonell hjelp hjemme


Avslutning mot slutten av ryddeøkten


Ofte tas en kort oppsummering mot slutten før eventuelt neste ryddeøkt avtales.


Dette er noe av det du kan forvente under første konsultasjon, når du får profesjonell ryddehjelp hjemme, fra en KonMari konsulent. Noen variasjoner vil forekomme alt etter hva slags hjelp du trenger og ønsker.


Var det noe slikt du så for deg?


Er det noe du lurer på, ta gjerne kontakt


MonicaSertifisert KonMari konsulent / Profesjonell organiserer

Rydd deg fri AS

 

Les også: 8 situasjoner hvor ryddehjelp er gull verdt Kjenner du noen av de igjen?