top of page
Søk
  • Forfatterens bildeMonica E. Moltumyr

Hva må du forberede før en KonMari konsulent kommer?

Oppdatert: 28. des. 2021


Tja... er det egentlig noe som trengs å bli gjort i forkant?


De viktigste punktene vil jeg gjerne dele. Og det første handler om hva du ikke bør gjøre.


Kontorutstyr. KonMari konsulent hjelp

1. Ikke rydd i forveien


Mange kjenner skam over hvordan hjemmet ser ut, og føler at de må rydde før hjelpen kommer. En KonMari konsulent skal praktisere null fordømmelse, og jobben vår er nettopp å hjelpe deg med rotet. Derfor er det ingen grunn til å rydde først


Faktisk er det en stor fordel om du lar ting være akkurat slik det pleier.2. Forhindre distraksjoner

Tenk over hvordan du kan få jobbe mest mulig i fred. Forstyrrelser vil bremse fremgangen din.3. Ha tilgjengelig ting fra avtalt kategori


Hvis vi for eksempel har avtalt å jobbe i kleskategorien din, er det fint å ha disse tilgjengelig. Ikke la noe ligge igjen i skittentøyet for eksempel. Hent også hjem klær du eventuelt har på fjernlagring.


4. Tenk gjennom hva du vil oppnå

Kanskje er du utålmodig og vil bare sette i gang med ryddingen? Det å bruke litt tid først, på å se for seg målet sitt, er viktig. Når du ser for deg målet ditt, blir det også lettere å se hvilke steg du trenger å gå for å nå dit


Noe av visualiseringen går seg til underveis, mens du gradvis går gjennom de ulike kategoriene i KonMari metoden. Jeg har laget et enkelt arbeidshefte som både hjelper med visualisering, fremdrift og tips til oppbevaring.


Visste du at innen toppidrett blir visualisering hyppig brukt, som en del av den mentale treningen?


5. Bokser til oppbevaring


Gjenbruk er gull. Kanskje har du allerede liggende mye som kan brukes til oppbevaring?


For eksempel sko-esker, emballasje til nettbrett og smarttelefoner kan være nyttige. Legg de et sted som vi kan hente fra, ved behov.

Bokser. Ryddehjelp og marie kondo konsulent

6. Mat

Sørg for at du har spist deg passelig mett før en rydde-økt. Det vil gjøre godt for energien din. Det er også lurt å ha tilgjengelig sunn snacks og drikke som du kan få bruk for underveis.7. Kunne noe om KonMari metoden?


Jeg har laget et kort sammendrag om KonMari metoden hvis du ønsker å lære, men du trenger ikke kunne så mye om ryddemetoden. Så lenge du ønsker å få orden og struktur, en gang for alle – holder det lenge.


Marie Kondo sine egne nettsider, finner du også god informasjon.Håper dette var nyttig for deg!Monica


Sertifisert KonMari konsulent / Profesjonell organiserer

Rydd deg fri AS

 

Nå vet du noe om forberedelser før en KonMari konsulent kommer. Kanskje du ønsker å vite litt om hva som skjer under selve ryddeøkten?

تعليقات


bottom of page