Søk
  • Monica E. Moltumyr

Har du "sinteryddet" i rot før?

Oppdatert: april 28

Den følelsen når du går inn i et rom, allerede kjempelei av rot! Du tar en kasse eller pose og slenger nedi ting som du bare vil få vekk, vekk. Nå skal det jammen ryddes og organiseres altså! Beskriver jeg noe du kan kjenne deg igjen i?


Ordet "sinterydding" burde kanskje fått en egen plass i ordboken...

Rydde og organisere i rotete hjem
Hva skjuler seg her skal tro?

Følelsen av sinne er ikke et godt utgangspunkt for å sette i gang en større rydding og organisering hjemme. Jeg har noen korte punkt jeg vil du skal tenke over 💛


  1. De beste avgjørelsene tar du når du er i et ganske ok humør og ikke minst passelig mett i magen. Ved å ta en større opprydding når du er irritert, risikerer du å gjøre valg du ellers ikke ville gjort.

  2. Du har større risiko for å angre deg hvis du har kvittet deg med ting i sinne i stedet for å ta overveide beslutninger.

  3. Ting har ikke skapt kaos for oss på egen hånd, det er du selv (eller andre i hjemmet) som har bragt de inn og eventuelt ikke lagt de på plass.

  4. Ved å ha en krigersk holdning under opprydding, glemmer du faktisk hvor takknemlig du kan være over å ha fått eller kjøpt tingene, i motsetning til en større del av verdens befolkning.

Visste du at i KonMari metoden ligger fokuset først på hva vi skal beholde, fremfor hva vi skal kvitte oss med? Det høres kanskje litt likt ut, men det handler om å ha en mer positiv tenkemåte.


Endringer i måten du tenker på er med på å sikre et mer varig resultat. KonMari metoden er ikke bare fysisk rydding og organisering, men en måte å redefinere forholdet du har til hjemmet og det du har rundt deg.

Rydde og organisere med glede i hjertet


Lettere sagt enn gjort?


Gjett om jeg skjønner hvordan du har det hvis du kjenner frustrasjon over tanken på å rydde og organisere hjemme. For noen år siden, en stund før jeg ble KonMari konsulent, kom jeg aldri helt i mål med organiseringen. Jeg fulgte jo "alle" tips på nettet. Likevel fungerte det ikke i lengden. Hva gjorde jeg feil liksom? Rotet bare snek seg tilbake.


Etter jeg fant KonMari metoden tok jeg én grunnleggende opprydding og har etter dette kun kjørt enkelt vedlikehold. Jeg ryddet i fysiske eiendeler, men tok også et oppgjør med vanene og tankene som lå bak.


Steg for steg, kom jeg dit jeg trengte. Det kan du også klare 💛 Og husk, det trenger ikke bli perfekt for å være bra nok!


Ta kontakt med meg om det er noe du vil spørre om eller om du ønsker min hjelp på veien.


Det er forresten ikke bare fysiske ting du kan rydde i. Også rydding i digitalt rot, kan gi større mental ro