top of page
Søk
  • Forfatterens bildeMonica E. Moltumyr

Aldri mer rot?

Oppdatert: 28. mar.


Er dette mulig? Hva slags magisk opprydding er det Marie Kondo snakker om når hun sier, "Rydd bare én gang på denne måten og det skal aldri bli rot igjen".


Varige løsninger på rotet, ja takk!Magisk opprydding og ryddemaraton Marie Kondo
To ryddemåter i KonMari metoden


I Marie Kondo sin bok, "Magisk opprydding," blir det snakket om to hovedtyper av rydding.


Først har vi den daglige ryddingen som vi må utføre jevnlig. Denne må gjentas fordi vi blant annet trenger rene klær og mat på bordet.


I den neste måten å rydde på, ligger "ryddemagien" som Marie Kondo sikter til.


Da snakkes det om å ta en ryddemaraton, og det er en organisering du skal gjennomføre bare én gang.Hvorfor navnet ryddemaraton?


En maraton er noe som ikke går i full fart, men skal foregå over en litt lengre og avgrenset periode. Når en ryddemaraton er gjennomført, vil grunnmuren i organiseringen din bli solid. Du vil spare mye tid hver eneste uke og trives bedre i ditt eget hjem.


Prøver du en rydde- og organiseringsmetode som sier den er en «quick fix» vil du sannsynligvis ikke få en stor eller varig endring.Book of hygge. Magisk opprydding Marie Kondo metoden


Resultater etter en ryddemaraton


Vi mennesker er forskjellige og vil få ulike resultat alt etter både innsats og personlige mål.


Men likt for de fleste er økt trivsel og mindre stress, god oversikt og bedre plass. Mindre unødvendig shopping og mer trygghet rundt egen stil, er også noe mange opplever etter en ryddemaraton.


Noen havner over i minimalisme, imens andre elsker å fremdeles eie mange ting. Det viktigste er at du ender opp med å eie det som gir deg verdi, uansett om det handler om glede eller nytte.


Hvor lang tid tar det?


Når du går gjennom KonMari metoden, anbefales det å ta ryddeøkter minimum en gang i måneden, over en periode på 6-12 måneder.


Jobb gjerne 3-4 timer av gangen hvis du klarer det. Tilpass øktene etter hvor mye tid og energi du har. Husk, dette er ikke noe du skal spurte deg gjennom.


Det er mange variabler som virker inn på hvor lang tid det tar å rydde og organisere hjemmeDel opp arbeidet i passelige biter


KonMari metoden har flere kategorier og underkategorier som deler opp arbeidet. På denne måten vil du oppleve positiv fremdrift, selv om du tar bare litt gangen.


Det er viktig å arbeide i et tempo som er ok. Jobben med å rydde og organisere en gang for alle, skal være mest gøy og ikke et slit.

En KonMari konsulent kan hele metoden fra a til å, og kan hjelpe deg komme både raskere og lettere i mål. Ikke bare med det praktiske arbeidet og organiseringen, men også bistå med veiledning i den gode filosofien som ligger bak.


Dame som rydder. KonMari metoden Magisk opprydding


Det skal aldri bli rotete igjen?


Er grunnmuren i organiseringen på plass, vil det gi varig endring når det kommer til hjemmet ditt. Det blir mye mindre rot!


Ved fullført løp har du også fått ryddet litt i vanene og tankene dine.


Den daglige ryddingen vil det fortsatt være behov for i et normalt hjem. Men det å oppleve å ha et godt system, oversikt og mer tid vil gjøre hverdagen mye enklere!Ta kontakt hvis du lurer på noe.


Monica


Sertifisert KonMari konsulent / profesjonell organiserer

Rydd deg fri ASKilde: Magisk opprydding - Marie Kondo

 

Er du litt lei av rot? Kanskje du til og med har "sinteryddet" før?

Comentários


bottom of page