top of page
Søk
  • Forfatterens bildeMonica E. Moltumyr

Ryddig og mer stressfri skolestart - 6 nyttige punkt

Oppdatert: 2. sep.


Har du barn eller ungdommer i familien? Det er så herlig å både ha en god skolestart, og at ting skal gå mest mulig på skinner resten av skoleåret også.


Du skal flere tips som er gode å ha på plass for at ting skal gå mest mulig knirkefritt.


bøker. ryddig skolestart.

I teksten ligger ligger annonse i form av lenker til Askeladden


Skolestart, ha klar disse tingene


1. Skolesekk, bokbind og pennal


Hvem har vel ikke fått seg en stinkende overraskelse over hva barn kan la ligge igjen i sekken. Kanskje behøver den bare en liten vask?


Hvis det trengs noe nytt, er det rikelig å finne både via gjenbruk eller vanlig butikk.


Husk forresten å skaffe bokbind, etiketter og pennal, hvis du ikke allerede har på lager.


2. Beskjedmappe


Ofte er det praktisk med en gjennomsiktig mappe til beskjeder, spesielt hvis barnet kan være litt glemsk.


De fleste beskjeder får vi elektronisk, men noe vil likevel komme i papirformat. For eksempel invitasjon til bursdag eller andre ting som skal skje.3. Sko og klær


Barn kan vokse mye i løpet av en sommer, og kanskje har både gymsko og gummistøvler blitt for små? For ikke å snakke om ekstra skifteklær som skal ligge på skolen.


Ta en sjekk allerede nå, slik at du blir godt forberedt og slipper å handle i siste liten.4. Matboks og drikkeflaske


Er matboksen veldig slitt eller drikkeflasken lekker, er det på tide å finne noe nytt.


Skaffer du noe laget i metall, varer det mye lenger enn tynn plastikk. Det er faktisk mange grep du kan gjøre for å få ned plastforbruket.


Med økt fokus på bærekraft i skolen, vil mange barn synes det er bra å velge et miljøvennlig alternativ.5. Arbeidsområde og leksestasjon


En god og egnet plass for å gjøre leksene er viktig. Dette er viktig hele året igjennom.


Vurder om der er behagelig å sitte og om der er nok lys. Tenk også over om det er ting i nærheten som kan distrahere og gi dårlig konsentrasjon?


Alt trenger ikke å ligge i skolesekken til enhver tid, og for å slippe at ekstra kontorrekvisita og bøker flyter utover, er det lurt å ha et sted hvor ting kan pakkes bort etter leksene er unnagjort. Det kan være alt fra en egnet hylle, eller du kan tenke litt utenfor boksen.


Til og med et skoskap som bygger lite ut fra veggen, kan plasseres i nærheten av leksestasjonen. Et skoskap kan brukes til mye mer enn fottøy, og kan gi deg akkurat den ekstra lagringsplassen du trenger.


navnelapper for merking av klær. Ryddig skolestart


6. Merkelapper og navnelapper


Det er så surt å kaste vekk penger på at ting blir rotet bort! Derfor er det å merke klær, sko og andre eiendeler er både smart og økonomisk.


Selv pleier jeg å handle fra Askeladden navnelapper og er superfornøyd med både pris og kvalitet. Les mer om utvalget og se hvor fine de er ved å klikke herLykke til med å få en godt og ryddig skoleår, både for deg og barnet ditt! 💛Hilsen Monica


Sertifisert KonMari konsulent / profesjonell ryddehjelp og organiserer

Rydd deg fri AS

 

Les også:

bottom of page