top of page
Søk
  • Forfatterens bildeMonica E. Moltumyr

Hørt om Furoshiki teknikken?

Oppdatert: 1. jun.


Har du sjal, duker og diverse stoffrester som ikke blir brukt? Den japanske Furoshiki teknikken kan hjelpe deg gjenbruke stoff på en måte som gir glede!


Heng med så skal du få noen bærekraftige og hyggelige tips.


Fargerike stoff med mønster. Passer til Furoshiki

Furoshiki, miljøvennlig og fargerik glede


Har du også iblant grøsset litt over bergene av innpakningspapir som blir kastet hver jul og bursdag? Hvorfor ikke heller pakke gaver inn i noe som kan brukes om igjen mange ganger, i stedet for å hives i søpla etter bare en gangs bruk?


Furoshiki en god løsning som demper forbruket av engangspapir, samtidig som du får nytte av fargerike sjal som du ikke liker lenger, utdaterte dynetrekk, eller gamle retroduker som du er glad i, men ikke passer til interiørstilen din. Kanskje kommer du på enda mer du har liggende som kan brukes til innpakning av gaver?


Her er en video om Furoshiki "The Japanese art of wrapping" Den viser forskjellige måter du kan pakke inn både lette og kompliserte former, men også hvordan du kan bruke teknikken til å frakte ting.


Men hva hvis du er glad i stoffet du pakker inn gaver med og vil ha det tilbake? Det kan jo bare vaskes og gjenbrukes?


Furoshiki teknikk til innpakking av gaver

Vil du ha tilbake stoffet du bruker til Furoshiki?


Det er helt innafor å be om stoffet i retur etter gaven er blitt åpnet. Spesielt hvis du vet at personen ikke kommer til å videreføre denne innpakkingsteknikken, og stoffet vil havne i søpla.


Lag deg gjerne en egen boks av diverse stoff du kan bruke til Furoshiki i nærheten av der du har innpakningspapir. Og hvem vet, kanskje med tiden blir du så begeistret for denne teknikken at du går helt bort fra engangspapir?Blir du inspirert, send gjerne bilde av resultatet ditt, så kan jeg dele det på Rydd deg fri sine sosiale medier!


Monica E. Moltumyr


Sertifisert KonMari konsulent / profesjonell organiserer og ryddehjelp

 

Les også:


Comments


bottom of page