Har du sjal, duker og ulike stoffrester som ikke blir brukt? Den japanske Furoshiki teknikken kan hjelpe deg gjenbruke dette på en måte som gir glede! ♡
Som sertifisert KonMari konsulent elsker jeg å inspirere til rydding og organisering, men også til å gjøre nytte av ting du eier.
I dette innlegget skal vi utforske litt hva Furoshiki er, og i tillegg skal du få noen bærekraftige og hyggelige tips.
Hva er Furoshiki, kort fortalt?
Furoshiki er en tradisjonell japansk metode som kombinerer både estetikk, bærekraft og praktiske løsninger, og har vært brukt i Japan i flere århundre. Ikke bare til gaveinnpakking, men også oppbevaring og transport av ulike gjenstander.
Teknikken går ut på at et firkantet stoffstykke knytes på forskjellige måter for å tilpasses det som skal bæres eller pakkes inn. Dette er en fin og nyttig løsning som lett kan brukes om igjen mange ganger.
Furoshiki: Miljøvennlig og kreativ glede
Har du også av og til grøsset over bergene av innpakningspapir som blir kastet hver jul og bursdag?
Furoshiki kan bidra til å redusere forbruket av engangspapir og gir deg muligheten til å utnytte stoff som ellers ville blitt liggende ubrukt. Kanskje du har utdaterte dynetrekk, gamle duker som ikke passer til interiøret ditt, eller fargerike sjal du ikke bruker lenger? Alt dette kan forvandles til vakker og bærekraftig innpakning.
Ikke bare er denne løsningen kreativ og miljøvennlig, men også budsjettvennlig med tanke på at du slipper å kjøpe nytt gavepapir like ofte.
Slik kommer du i gang med Furoshiki
1. Velg riktig stoff: Bruk firkantede stoffstykker i ulike størrelser alt etter hva du vil pakke inn. Stoffet kan være alt fra tynne sjal til dynetrekk du har klippet opp i passelige biter.
2. Lær knytemetoder: Det finnes mange kreative måter å knyte stoffet på, enten det er en enkel knute eller mer avanserte teknikker. Sjekk gjerne denne YouTube videoen: "The Japanese art of wrapping" for inspirasjon.
3. Lag et system: Finn en passende boks (gjerne gjennomsiktig) eller en skuff for de forskjellige stoffbitene, slik at de er lett tilgjengelige når du skal bruke dem. Plasser stoffet i nærheten av der du har andre ting relatert til gaveinnpakning.
4. Tilpass etter behov: Hvis du er glad i stoffet du bruker, kan du be om å få det tilbake igjen etter at gaven er åpnet. Men husk å ikke spar på mer stoff enn det som du faktisk kommer til bruke (for å unngå rot og overflod).
Og skulle du faktisk ha så mye stoff at du aldri får brukt det opp? Da kan du for eksempel høre om en lokal Husflidsgruppe kan trenge det. De har kurs for barn og ungdom også, og stoffet vil få nytt liv i deres hender ♡
Inspirert? Del gjerne dine resultater!
Har du lyst til å prøve deg på Furoshiki? Pakk inn en gave og send bilde av resultatet til meg! Jeg deler gjerne bildene dine på Rydd deg fri sine sosiale medier!
Monica E. Moltumyr
Sertifisert KonMari konsulent / profesjonell organiserer og ryddehjelp
Les også:
Gjenbruk oppbevaring - 6 konkrete tips
Les 27 gavetips som ikke gir rot eller krever hylleplass!
Comments