top of page
Søk
  • Forfatterens bildeMonica E. Moltumyr

KonMari rydding ga uventet virkning

Oppdatert: 14. nov. 2022


Det å rydde og organisere hjemme, kan gi uventede virkninger. Noen ganger blir ryddingen nesten som en slags ryddeterapi, som kommer i tillegg til ryddige og harmoniske omgivelser.


I dag får du vite noe om meg, som nesten ingen vet. Kanskje det kan få deg til å kjenne etter om du også har noe som kan ryddes i, litt dypere?


Pen eske. Marie Kondo ryddemetoden
Hva skjuler seg inni her, skal tro?

KonMari metoden ikke "bare" rydding


Det var mitt eget hjem jeg skulle organisere den gangen, lenge før jeg ble KonMari ryddekonsulent. Ved første øyekast et hus med fulle lagringsplasser og diverse uvesentlig(?) som lå rundt om kring. Gjerne i pene kurver og gjemt i et skap, men likevel rot.


En tom pastillboks som ikke var kastet, en slitt kvittering fra frisøren med ordet sommerfugl skrevet med kulepenn? Begge deler lagt til side som noe sentimentalt imens andre enklere ting ble ryddet og organisert sakte, men sikkert. Hvordan kan en pastillboks og en kvittering være noe sentimentalt, tenker du kanskje?


Underveis dukket det opp noe mer. Ubrukte babysokker og et sykehusarmbånd med personnummer...Dagen nesten ingen vet om


Tiden på året stemte ikke helt med at det skulle være så varmt. Jeg skulle klippe meg, og en sommerfugl fløy forbi meg rett før jeg gikk inn til frisøren. Jeg kan huske tanken, "Stakkars sommerfugl som tror våren er her for fullt". Mens jeg satt hos frisøren kjente jeg plutselig en søtlig smak i munnen og tok opp pastillboksen min.


Kort tid etter fikk jeg store smerter i magen og havnet på sykehus. Der fikk jeg vite at jeg aldri kom til å få møte spiren som var i magen min. Den var nesten usynlig liten enda, men likevel så ønsket.


Fin eske. Minnene er ryddet

Minnene i den fine esken


KonMari metoden oppmuntrer til å beholde det som gir glede eller vi trenger. Minnet jeg fortalte om, vekker så klart ingen glede. Men de små og tilsynelatende uvesentlige tingene jeg nevnte, er det nærmeste jeg har til noe håndfast etter den lille.


Derfor, rett ved siden av barna mine sine bursdags esker, ligger den fine minneboksen med en gammel kvittering fra frisøren, pastillboks, ubrukte babysokker og en positiv graviditetstest. Alt lå før spredt som rot i hjemmet, men nå har minnene fått et hjem, samlet i den fine esken.


For meg ble boksen som et plaster på en slags ulovlig sorg, siden jeg hadde en tidlig spontanabort. Det var nesten ikke "lov" til å bli lei seg, fikk jeg inntrykk av.


Flere av tingene er jeg snart klar for å gi slipp på, men sokkene jeg kjøpte for å varme bittesmå tær, skal få bli igjen.Rydde i innvendig rot


Uansett om du vil rydde deg ut av overveldelse, rot eller vil ta tak i vonde opplevelser etter ulike tap, er dette noe som gjør godt på sikt. Vi trenger å møte disse tingene og ikke begrave de i rot eller travle timeplaner.


Skal tro om du har noe liggende som hadde vært lurt å rydde i?Monica


Sertifisert KonMari konsulent / profesjonell ryddehjelp og organisering

 

Viktig: ♥

Les også:

bottom of page