Søk
  • Monica E. Moltumyr

KonMari seminar. Bli med inn for å se!

Oppdatert: juni 8


Frister det med en sniktitt på hva som foregikk under KonMari seminar i London?


Her fikk jeg hilse på selveste Marie Kondo og fikk en kick-start på utdanningen som sertifisert KonMari konsulent.


Korona situasjonen har for tiden satt en stopper for fysiske seminar og undervisningen foregår kun virtuelt. Men siden jeg rakk ett av de foreløpig siste seminarene, kan jeg dele litt innsideinformasjon.


KonMari seminar London med Marie Kondo
KonMari seminar med fullpakket timeplan

Seminaret foregikk over tre dager på vakre Bloomsbury hotell i London. Første dagen var det bare et raskt bli-kjent treff på kvelden, deretter skulle de påfølgende dagene bestå av intensiv gjennomgang av fagstoff.


Vi skrur tiden tilbake tiden litt…


Seminar i London og møte med Marie Kondo


Endelig var dagen kommet. Stadig flere forventningsfulle damer (og noen få menn) stod i foajeen og ventet på å komme inn i den store bankettsalen.


Idet dørene åpnet seg, så vi hvor profesjonelt opplegget var. Egne lydfolk, konferansier, matservering og innleide fotografer, i tillegg til undervisere fra KonMari teamet stod klar.


Her var det bare å kapre seg det beste bordet for å få god utsikt til scenen.


Etter får minutter ble det en spesiell spenning i luften. Mitt bord var nær døren, så jeg fikk med meg det meste. Noen fra KonMari teamet stod utenfor og fulgte nøye med. I tillegg kom en ganske røslig mann og speidet en stund inn i bankettsalen før han gikk igjen.


Var det Marie Kondos livvakt skal tro? Kanskje min fantasi er litt fargerik, men det var i hvert fall slik jeg oppfattet det.


Bare etter et par minutter til var det klart. Vi fikk beskjed om at Marie Kondo straks kom.


Marie Kondo ankommer KonMari seminar London
Marie Kondo sitt første møte med oss

Dørene slo opp og inn kom den skjønneste lille dame med et stort smil. Hun hadde med seg oversetteren sin og de gikk opp på scenen. Etter en ganske rask introduksjon fortalte hun at selv om dette ikke var et ryddeoppdrag, ville hun likevel ta en «housegreeting». Hun knelte og hadde en stille stund før hun fortsatte foredraget.


Er det noen av dere som har sett Marie Kondo gjøre en «housegreeting» før? Det er en tradisjon fra hennes Shinto religion. Noen KonMari konsulenter tar en slik "housegreeting" før de starter konsultasjoner. Dette er noe jeg personlig aldri kommer til å gjøre, men det kan være en fin måte å finne roen for de som ønsker.Tilbake til KonMari seminaret


Timeplanen var ganske fullpakket, så etter Marie Kondos inspirerende intro gikk det rett over til undervisning. Alle foredragsholderne var dyktige og fanget oppmerksomheten vår fra start til slutt.


Detaljer rundt undervisningen om KonMari metoden er konfidensielt. Men jeg kan si at det inneholdt en fordypning i metoden og mye tilleggsinformasjon. Vi fikk også opplæring i hvordan KonMari konsulenter skal behandle kundene. Noen stikkord: Støtte, lytte oppmerksomt, guide og praktisere null fordømmelse.


Marie Kondo og KonMari konsulenter på KonMari seminar
Marie Kondo holder foredrag på seminar i London.

Mot slutten av siste dag ble det høytidelig utdeling av bevis for fullført seminar. Alle måtte opp på scenen til applaus fra salen.


Omsider ble det også klart for noe som alle gledet seg veldig til. Vi skulle få hilse på Marie Kondo og ta bilde sammen med henne.


Da det ble min tur ble jeg egentlig ganske overrasket. For midt iblant alle menneskene og «kaoset», stod Marie der og var så utrolig rolig. Hun hadde en tilstedeværelse som var bemerkelsesverdig, og jeg kan skjønne at folk blir smittet av den indre roen hun utstråler.


Dette ble starten på et spennende nytt kapittel i livet mitt!Har du noen gang vurdert å få hjelp fra en sertifisert KonMari konsulent? På denne siden kan du sjekke ut hvem som er nærmest deg