Søk
  • Monica E. Moltumyr

KonMari seminar. Bli med inn for å se!

Oppdatert: feb. 2

Frister det med en sniktitt på hva som foregikk under KonMari seminar i London? Her møtte jeg selveste Marie Kondo og fikk en kick-start på utdanningen som KonMari konsulent.


Korona situasjonen har for tiden satt en stopper for fysiske seminar og undervisningen foregår kun virtuelt. Men siden jeg rakk ett av de foreløpig siste seminarene, kan jeg dele litt.

Seminaret foregikk over tre dager på vakre Bloomsbury hotell i London. Første dagen var det bare et raskt bli-kjent treff på kvelden, deretter skulle de påfølgende dagene bestå av intensiv gjennomgang av fagstoff.


Vi skrur tiden tilbake til april 2019…


Endelig var dagen kommet. Stadig flere forventningsfulle damer (og noen få menn) stod i foajeen og ventet på å komme inn i den store bankettsalen. Idet dørene åpnet seg, så vi allerede da hvor profesjonelt opplegget var. Egne lydfolk, konferansier, matservering og innleide fotografer i tillegg til undervisere fra KonMari teamet stod klar.


Her var det bare å kapre seg det beste bordet for å få ok utsikt til scenen.


Det gikk ikke mange minutter før det ble en litt spesiell spenning i luften. Mitt bord var nær døren, så jeg fikk med meg det meste. Noen fra teamet stod utenfor og fulgte med. I tillegg kom en ganske røslig mann og speidet en stund inn i bankettsalen før han gikk igjen. Var det Marie Kondos livvakt skal tro? Kanskje min fantasi var litt fargerik, men det var i hvert fall slik jeg oppfattet det.


Bare etter et par minutter til var det klart. Vi fikk beskjed om at Marie Kondo straks kom.

Dørene slo opp og inn kom den skjønneste lille dame med et stort smil. Hun hadde med seg oversetteren sin og de gikk opp på scenen. Etter en ganske rask introduksjon fortalte hun at selv om dette ikke var et ryddeoppdrag, ville hun likevel ta en «housegreeting». Hun knelte og hadde en stille stund før hun fortsatte foredraget.


Er det kanskje noen av dere som ikke har sett Marie Kondo gjøre en «housegreeting» før? Det er en tradisjon som har røtter i hennes Shinto religion. Flere KonMari konsulenter tar en slik "housegreeting" før de starter konsultasjoner. Dette er noe jeg personlig aldri kommer til å gjøre, men det kan være en fin måte å finne roen for de som ønsker.


Tilbake til seminaret….


Timeplanen var ganske fullpakket, så etter Marie Kondos inspirerende intro gikk det rett over til undervisning. Alle foredragsholderne var dyktige og fanget oppmerksomheten vår fra start til slutt.


Detaljer rundt undervisningen om KonMari metoden er konfidensielt. Men jeg kan si at det inneholdt en fordypning i bøkene med mye tilleggsinformasjon. Vi fikk også opplæring i hvordan KonMari konsulenter skal behandle kundene. Noen stikkord: Støtte, lytte oppmerksomt, guide og praktisere null fordømmelse.

Mot slutten av siste dag ble det høytidelig utdeling av bevis for fullført seminar. Alle måtte en og en opp på scenen til applaus fra salen.


Siste dagen ble det også omsider klart for noe som alle gledet seg veldig til. Vi skulle få hilse på Marie Kondo og ta bilde sammen med henne.


Da det ble min tur ble jeg egentlig ganske overrasket. For midt iblant alle menneskene og «kaoset», stod Marie der og var så utrolig rolig. Hun hadde en tilstedeværelse som var bemerkelsesverdig og jeg kan skjønne at folk blir smittet av den indre roen hun utstråler.


Dette ble starten på et spennende nytt kapittel i livet mitt.


Har du noen gang vurdert å få hjelp fra en sertifisert KonMari konsulent? På denne siden kan du sjekke ut hvem som er nærmest deg

Rydd deg fri AS

Bølehøgda

3746 Skien

Telefon: 976 61 479

  • Facebook Social Ikon
  • Instagram

©2020 av Rydd deg fri AS.

Personvernerklæring