top of page
Søk
  • Forfatterens bildeMonica E. Moltumyr

Kjøpe oppbevaring? 4 ting å tenke på først

Oppdatert: 23. mar.Bærekraftig rydding og gjenbruk av oppbevaring er gull verdt, både for deg og miljøet. Men hva med de gangene du trenger noe ekstra, som må kjøpes inn?


Tenk igjennom disse 4 tingene for å unngå feilkjøp.Oppbevaring. Ryddig og organisert hylle på kjøkken


Før du skaffer oppbevaring - tenk igjennom:


1. Hva blir oppbevaringen utsatt for?


  • Fukt?

  • Olje?

  • Frost?

  • Vekt?


Tenk alltid igjennom hva (eller hvem, ha-ha) oppbevaringen blir utsatt for.


Noe kan se stilig ut på et bilde, men vise seg å bli svakere eller sprøtt når det utsettes for frost eller litt hardhendt bruk. Og ikke alt vil tåle å settes et sted der det blir utsatt for drypp av vann eller oljesøl.2. Hva skal du ha oppbevart i den?Ikke all plastikk er beregnet til å oppbevare mat i for eksempel. Det samme gjelder bokser av metall. Dette må tas spesielt hensyn til de gangene maten er i direkte kontakt med materialet.


Ved feil bruk kan beholderen bli ødelagt, eller uheldige stoffer kan smitte over i maten.


Denne artikkelen hos Matportalen, gir super info vedrørende hva slags emballasje som er egnet3. Kvalitet og varighetDet å finne oppbevaring av god kvalitet er viktig. Det gjelder uansett om det dreier seg om hyller, diverse skap eller mindre ting du skal bruke til soneinndeling.


Framtiden i våre hender forteller at verdens plastproduksjon gikk opp med 79% i årene 2000-2015. Og under 10% av den blir resirkulert. Da sier det seg selv at det er miljøvennlig å skaffe beholdere du kan bruke i flere år (eller se om det fins andre materialer du kan velge).Husk at det ikke alltid prisen, eller at et oppbevaringsmerke trender akkurat nå, som forteller hva som har best kvalitet.


Gjerne gå i butikken selv og kjenn på robustheten i varen du ønsker å skaffe, og eventuelt sjekk andres erfaringer.Bokser og oppbevaring. Bærekraftig rydding hjemme.


4. Er det realistisk å bruke?Finn oppbevaring og løsninger som er realistisk å bruke og holde ved like over tid. Rydding og organisering skal gjøre livet enklere, ikke komplisere.


Enkelte elsker å putte tørrvarer og nøtter i egne beholdere, og kvitter seg med emballasjen. På den måten kan du spare plass og ting ser mer strømlinjeformet ut.


Men andre igjen, vet at et slikt system ikke er viktig for dem og at det er urealistisk å opprettholde.


Finn ut hva som fungerer for akkurat deg og din familie.Lykke til!


Hilsen Monica


Sertifisert KonMari konsulent / profesjonell ryddehjelp og organisering

Rydd deg fri AS

 

Les også:

Comments


bottom of page