Søk
  • Monica E. Moltumyr

Hvorfor få hjelp av en KonMari ryddekonsulent?

Oppdatert: juni 9


Det finnes flere typer profesjonelle organiserer. Bare et lite knippe i Norge er sertifisert KonMari konsulent og utdannet av Marie Kondo.


Mange føler en mye større ro og trivsel når de har ryddet og organisert hjemme. Hvorfor kan noen egentlig trenge hjelp av en KonMari ryddekonsulent for å oppnå dette?

Ryddekonsulent KonMari Marie Kondo

1. Motivasjon


Du skal kjenne på et ønske om å sette i gang ryddeprosessen. Men ofte kan det føles tungt å starte eller holde driven løpet ut. Noen trenger en liten kick-start, mens andre ønsker mer langvarig hjelp for å holde motivasjonen oppe. En ryddekonsulent skal være en positiv drivkraft underveis.


2. Teamwork funker


Noe jeg har sett flere ganger ute på oppdrag, er at mange får en ekstra boost av energi når de har noen sammen med seg. Det som ellers ville føltes som et ork alene, blir mer gøy og overkommelig når de har noen sammen med seg.


3. Tid


Føler du at du har tidsmangel på grunn av travle dager eller ønske om fortgang i ryddeprosessen? Ved å investere i profesjonell hjelp, vil du spare mye tid. Samtidig er det viktig å ikke rase for fort av gårde heller. Både hjertet og hodet skal henge med.


Har du forresten tenkt over at bare 5 minutter forbedring i tidsbruk per dag, utgjør over en halvtime på en uke?


4. Fokus


Rekk opp hånda den som har prøvd å gjøre ferdig noe, men endt opp med å bli distrahert.


Det er lettere å konsentrere seg når en får hjelp med oppgavene og fokuset på målet. Du får også et planlagt tidsrom der jobben skal gjøres. Ryddeøkten har en start og en slutt som du forholder deg til.


5. Praktisk hjelp


Går du gjennom en større prosess med organisering, innebærer det fysisk arbeid.


Tømming av skap og skuffer, sortering, flytte gjenstander, fylle poser, osv… Det er godt å få hjelp med dette fra en person som er objektiv og verken dømmer eller presser deg til å kvitte deg med noe.


6. Penger


Det koster noen kroner å få ryddehjelp, men på sikt koster det mer å ha et dårlig organisert hjem. Les om 9 økonomiske fordeler ved å organisere hjemme, uansett om du gjør det alene eller sammen med en profesjonell organiserer.


7. Emosjonell støtte


En KonMari ryddekonsulent er ikke en terapeut. Men vi er trent opp i hvordan vi kan hjelpe, når tvil og tanker rundt eiendeler dukker opp. Det er utrolig mange følelser som kan være knyttet til enkelte ting du eier. Vi lytter, støtter deg og har så klart taushetsplikt.

Ryddekonsulent KonMari Marie kondo metoden

Organiserings-tjenester er i stor vekst


Siste årene er det blitt mer vanlig å få hjelp fra en profesjonell organiserer. Kanskje du også har vurdert å få hjelp? På Marie Kondo sine egne nettsider kan du finne ut hvilken KonMari ryddekonsulent som befinner seg nærmest der du bor.Ta gjerne kontakt med meg hvis du har noen spørsmål.Les også: Hva skjer når du får profesjonell ryddehjelp?