Søk
  • Monica E. Moltumyr

Hvorfor få hjelp av en KonMari ryddekonsulent?

Oppdatert: feb. 8


Hvis noen leser bøkene til Marie Kondo og bruker god tid på å sette seg inn i hennes gode organiseringsfilosofi, vil jeg påstå at mange kan gå gjennom hele KonMari metoden på egen hånd.


Så hvorfor kan noen trenge hjelp av en KonMari ryddekonsulent?


1. Motivasjon


Du skal kjenne på et ønske om å sette i gang rydde-prosessen. Men ofte kan det føles tungt å starte eller holde driven løpet ut. Noen trenger en liten kick-start, mens andre ønsker mer langvarig hjelp for å holde motivasjonen oppe. En ryddekonsulent skal være en positiv drivkraft underveis.


2. Tid


Mangel på tid på grunn av travle dager eller ønske om fortgang i prosessen, er ikke ukjent for mange. Ved å investere i profesjonell hjelp, vil en slippe å bruke så lang tid på organiseringen. Samtidig er det viktig å ikke rase for fort av gårde heller. Både hjertet og hodet skal henge med.


3. Fokus


Rekk opp hånda de som har prøvd å organisere hjemme, men endt opp med å bli distrahert. Det er lettere å konsentrere seg når en får hjelp med både oppgaven og fokuset på målet. Du får også et planlagt tidsrom der jobben skal gjøres. Ryddeøkten har en start og en slutt som du forholder deg til.


4. Praktisk hjelp


Går du gjennom en større prosess med organisering, innebærer det fysisk arbeid. Tømming av skap og skuffer, sortering, flytte gjenstander, fylle poser, osv… Det føles godt å få hjelp med dette fra en person som er objektiv og verken dømmer eller presser deg til å kvitte deg med noe.


5. Penger


Det koster noen kroner å få profesjonell ryddehjelp, men det koster mer å ha et dårlig organisert hjem. Her kan du lese 9 økonomiske fordeler du kan oppleve hvis du organiserer hjemme, uansett om du gjør det alene eller sammen med en profesjonell.


6. Emosjonell støtte


En KonMari ryddekonsulent er ikke en terapeut. Men vi er trent opp i hvordan vi kan hjelpe mennesker, når tvil og tanker rundt eiendeler dukker opp. Det er utrolig mange følelser som kan være knyttet til ting du eier. Vi lytter, støtter deg og har så klart taushetsplikt.

Organiserings-tjenester er i stor vekst


Mye av skepsisen rundt hjemmeorganisering, handler om at det er noe ganske nytt i Norge. Siste årene har tjenesten blitt mer vanlig, og vi vil komme til å se mye mer av dette i tiden fremover.


Fikk du noen gode innspill og nye tanker?


Ta gjerne kontakt med meg.


I dette blogginnlegget står det mer om hva som foregår under en ryddeøkt.

Rydd deg fri AS

Bølehøgda

3746 Skien

Telefon: 976 61 479

  • Facebook Social Ikon
  • Instagram

©2020 av Rydd deg fri AS.

Personvernerklæring