Søk
  • Monica E. Moltumyr

Hvorfor få ryddehjelp av en KonMari konsulent?

Oppdatert: 1. mar.


Bare et lite knippe profesjonelle organiserere i Norge, er sertifisert KonMari konsulent, og er utdannet via den kjente ryddeeksperten Marie Kondo.


Har du prøvd tradisjonell organisering over mange år, men rotet kommer bare tilbake igjen, er det kanskje lurt å teste ut noe annet?


KonMari konsulent bretter tøy


Hvorfor få hjelp av en KonMari konsulent?


1. Motivasjon


Du skal kjenne på et ønske om å sette i gang ryddeprosessen, men det kan føles tungt å fortsette alene over lang tid. Nå skal du jo ikke bare hverdagsrydde, men lage en struktur som holder rotet unna over tid.


I KonMari metoden er blant annet visualisering av ideell livsstil, ett av virkemidlene. Det kan gjøre underverk for motivasjonen. Visualisering er en av fire basisteknikker innen mentaltrening.2. Teamwork gir energi


Mange får en ekstra energiboost når de har noen sammen med seg. Det som ellers ville føles som et ork alene, blir mer gøy og overkommelig.


Får du et ekstra gir når du jobber i team med en oppgave?3. Sparer tid


Mange har travle dager med familie, full jobb og andre aktiviteter. Det er bare ikke rom for en skikkelig opprydding på egen hånd, fordi det tar for lang tid.


Har du forresten tenkt over at bare 5 minutter forbedring i tidsbruk hver dag, utgjør over to timer på en måned? Enkle systemer og god oversikt, vil spare deg veldig mye tid på sikt.4. Fokus på ryddeprosessen


Rekk opp hånda den som har prøvd å gjøre ferdig noe, men endt opp med å bli distrahert.


Fokuset øker når du får hjelp med oppgavene og hjelp frem mot målet. Det blir også et planlagt tidsrom hvor jobben skal gjøres. Ryddeøkten har en start og en slutt som du forholder deg til.


Planleggingsbok. KonMari konsulent ryddehjelp Oslo Skien


5. Praktisk hjelp med ryddingen


Går du gjennom en større prosess med rydding og organisering, innebærer det fysisk arbeid.


Tømming av skap og skuffer, sortering, flytte gjenstander, fylle poser, osv… Praktisk hjelp med dette føles herlig.6. Penger spares på sikt


Det koster noen kroner å få ryddehjelp, men på sikt koster det mer å ha et dårlig organisert hjem.


Les om 9 økonomiske fordeler ved å organisere hjemme, uansett om du gjør det alene eller sammen med en profesjonell organiserer.7. Emosjonell støtte


Det kan være mange følelser knyttet til ting du eier. En KonMari konsulent har fått trening i hvordan vi kan hjelpe, når tvil og tanker dukker opp. Vi lytter, kommer med tips og har så klart taushetsplikt.8. Fagkunnskap


Organisering handler om så mye mer enn pene esker og matbeholdere.


Kunnskapen handler blant annet om litt trauste ord som system, struktur og helhetsforståelse – men resultatet blir langt fra kjedelig.


Bok. Marie Kondo ryddekonsulent


Hjemmeorganisering på agendaen?


Ønsker du hjelp i ryddeprosessen din? Kanskje er du litt i tvil, for det føles litt skummelt at noen skal komme inn i hjemmet ditt?


Hvis det kan hjelpe, les litt om meg. Da vil du se at jeg også har en historie med stress i hjemmet, som jeg ryddet meg ut av.


Ha en fin uke videre!


Monica

Sertifisert KonMari konsulent / Profesjonell organiserer

Rydd deg fri AS

 

Les også: