top of page
Søk
  • Forfatterens bildeMonica E. Moltumyr

6 måter vi ubevisst skaper rot hjemme hos andre

Oppdatert: 23. nov. 2022


Hva kan dette være skal tro?


Er det virkelig mulig at vi gjør ubevisste ting som skaper rot i andres hjem?


skaper rot hjemme


1. Lagring av ting i andres hjem


Eier du så mye klær eller andre ting at du ikke har nok plass i ditt eget hjem?


Overraskende mange bruker andres hjem til fjernlagring.


Kanskje dreier det seg om gjenstander du ikke har lyst til å kvitte deg med fordi de trengs en sjelden gang eller kostet mye i innkjøp. Eller har du gamle skolebøker og minner fra barndommen liggende hos foreldrene dine?


Ved å ta en opprydding i overflod, vil de fleste kunne hente hjem det som ligger lagret i andres hjem.2. Lite gjennomtenkte gaverDet å gi gaver i form av opplevelser i stedet for flere ting, er ofte en god ide.Jeg har tidligere vært på ryddeoppdrag hos eldre mennesker som har mottatt krem, såpe og deodorant til hver jul og bursdag i mange år.


Rekorden hittil er snart en hel søppelsekk med uåpnede produkter som de ikke fikk brukt opp. I det tilfellet fikk jeg heldigvis levert nesten alt til et krisesenter som var i nærheten.


3. Gir vekk ting du ikke vil ha lenger


Gjenbruk er gull verdt og mange blir glade for å overta dine saker. Likevel er det er fint å først sjekke om de er positive til å overta eller i det hele tatt har plass?


De fleste av oss kjenner noen som er litt «hamster» og sjelden sier nei takk til både brukt og ubrukt. Motstå fristelsen til å spør noen som har et hjem som allerede er overfylt.4. Gaver gis sammen med «krav» om at de beholdes


Det er litt sårt å gi bort en gave som ikke blir satt pris på, jeg er klar over det. Men en gave vi har gitt, er ikke vår eiendom selv om vi har betalt for den.


Burde mottakeren beholde gaven uansett om de liker den eller ikke, og så blir den bare husfyll?


Rotete pc skjerm med digitalt rot

5. Digitalt rot


Jeg vet ikke hvordan det er med deg, men jeg har i hvert fall flere ganger vært for rask på avtrekkeren når det gjelder sending av e-post, meldinger og annet digitalt mas. Dette kan også forårsake en form for rot.


Vi blir ofte bombardert av pling og avbrudd fra blant annet reklame, apper og sosiale medier. Les tips om hvordan rydding i digitalt rot gir mental ro.6. Gi noen dårlig samvittighet for å kvitte seg noe


En bruk-og-kast holdning er så klart ikke bra.


Men når noen tar en større opprydding av hjemmet, vil det ofte være nødvendig å gi bort, selge og kaste ting. Hvis vi gir noen dårlig samvittighet for å kvitte seg med noe, vil det virke som en brems på prosessen.Kommer du på enda flere måter, vi kan skape rot for andre uten at vi tenker over det?

Monica


Sertifisert KonMari konsulent / profesjonell ryddehjelp og organiserer

Rydd deg fri AS

 

Les også:

bottom of page